Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Mesut İşsever, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve yoksulluğun Dünya’nın önemli sorunları arasında yer aldığını söyledi.

Gelir bölüşümünün adaletsiz olduğu bir ülkede toplumsal huzursuzluğun olmasının kaçınılmaz olduğuna dikkati çeken İşsever, “Var olan eşitsizlikleri azaltmak ve gelir düzeyi düşük kesimlerin gelirlerini, ekonomik gelişmeye paralel olarak artırmak bu bakımdan önem taşımaktadır. Sosyal barışın sağlanması, adil gelir dağılımını gerektirirken, gelir dağılımının kendiliğinden adil olarak gerçekleşmesi mümkün olamamaktadır" dedi.

BİR ÇOK NEDENİ VAR

Gelir dağılımındaki eşitsizliklerin birçok nedeninin de bulunduğuna işaret eden İşsever, “Ülkenin nüfus yapısı, işsizlik düzeyi, kayıt dışı ekonomi ve enflasyon eşitsizliğe yol açan yapısal unsurlar arasında sayılabilir. Bunun yanında vergi, sosyal güvenlik, tarım, fiyat gibi alanlarda izlenen politikalar da gelir dağılımında bozulmalara neden olabilir. Gelir eşitsizlikleri belli bir iktisadi yapı ve iktisadi ilişkilerin sonucunda ortaya çıktığından, eşitsizlikleri doğuran iktisadi yapıların çok iyi irdelenmesi gerekmektedir" diye konuştu. BÜLTEN