Gaziantep'te düğüne yapılan bombalı terör saldırısında yaralanan Emrullah Urtekin, kendisini hastanede ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan istediği Fenerbahçe formasını, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in elinden aldı.

20 Ağustos gecesi Nurettin-Besna Akdoğan çiftinin kınasına terör örgütü IŞİD militanı tarafından yapılan canlı bomba saldırısında 56 kişi ölmüş, 92 kişi de yaralanmıştı. 28 Ağustos Pazar günü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kara gecede yaralananlardan 9 yaşındaki Emrullah Urtekin’i tedavi gördüğü Gaziantep Ersin Arslan Devlet Hastanesi ek binasında ziyaret etmişti. Estetik ameliyatı olması gereken Emrullah Urtekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fenerbahçe forması istemiş, Erdoğan'ın yanında bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin devreye girerek, Emrullah’a formayı temin edeceği sözünü vermişti.

Ziyaretin ardından Fenerbahçe’nin 10 numaralı formasını temin eden Başkan Şahin, krampon da alarak Emrullah’ı tekrar ziyaret etti. Başkan Şahin, formayı hastanede tedavisi süren Emrullah’a bizzat kendisi teslim etti. Tuttuğu takımın formasına kavuşan Emrullah Urtekin, “Fenerbahçe fanatiğiyim. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan formayı istemiştim. Cumhurbaşkanımızın isteğiyle Fatma Şahin devreye girmiş ve bana formanın sözünü vermişti. Bu kadar kısa sürede formanın geleceğini düşünmüyordum. Çok sevindim, teşekkür ederim” diye konuştu.

Şahin ise toplum psikolojisinin düzelmesi noktasında çocuğun talebinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Estetik ameliyat olması gerekiyordu. 10 numaralı Fenerbahçe forması talebi vardı. Onu temin ederek, kendisine teslim etti. Bunlar küçük ama psikolojik açıdan önemli desteklerdir. Bu formayı aldığındaki sevinci, mutluluğa görülmeye değerdi” diye konuştu.