Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne 800 bin TL'ye mal olan ve ciddi tartışmaların yaşandığı logo da işine AB eski Bakanı Egemen Bağış da dahil oldu. Logoyu yapan Emrah Yücel'in Eski Bakan Bağış'ın arkadaşı olduğu belirtildi. Sözcü'nün haberine göre Bağış’ın eşi Beyhan Bağış da, ‘’Anadolu’nun kültürel zenginliklerini yeni kuşaklara aktarabilmek’’ amacıyla oluşturduğu ’’Anatoli’’ markasında Yücel ile çalıştı. Emrah Yücel’in Anatoli’nin tasarım ekibine de danışmanlık yaptığı öğrenildi.

Logoyu hazırlayan I mean it şirketinin tasarımcısı Emrah Yücel, Kültür ve Turizm Bakanlığından da 2014 yılında 50 milyon liralık tanıtım ihalesi almıştı. Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, “İhalenin bu şirkete verilmesinde, eski bir bakanla yakınlığı etkili oldu mu?’’ demiş ve Yücel ile Bağış’ın yakınlığına dikkat çekmişti

BAĞIŞ’IN HİSSESİ VAR MI?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, dönemin Turizm Bakanı Ömer Çelik’e verdiği soru önergesinde, “O ihaleyi alan firmanın ortaklarının bakanlarla ilgisi var mıdır?, Şirket ortaklarından biri Emrah Yücel midir, Yücel’in AB Bakanı Egemen Bağış ile ilgisi nedir, Bağış’ın bu şirkette hissesi var mıdır?” diye sormuştu.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise konuyu TBMM gündemine taşıyarak, “Emrah Yücel’in adı yolsuzluğa karıştığı için görevden alınan ABD’de tercümanlık yapmış olan AB Bakanı Egemen Bağış üzerinden bu rakamlarla Türkiye’nin tanıtım işini aldığı iddia edilmektedir. Yücel’in Bağış ile arasında nasıl bir ilişki vardır?” demişti. Bu önergeler cevapsız kalmıştı.