78.yılında anılan Atatürk için Gaziantep Empati İlkokulunda tören düzenlendi. Okul Öğretmenlerinden Ganime Kılıçparlar ve Hülya Hasgül tarafından koordine edilen program öncesi öğrencilerin ve velilerin yüzlerindeki hüzün ve gözyaşları dikkat çekti.

Tören öncesi Atatürk’ün yaşamından kesitler anlatan Empati İlkokulu Müdürü Evren Alper Gürler, “Atatürk, Türk milleti ve vatanı için büyük fedakarlıklarda bulunmuş, dünya tarihine damgasını vurmuş büyük bir liderdir. Bilindiği gibi, O’nun bağımsızlık tutkusu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasında ki en büyük etkenlerden birisi olmuştur. Bu durum milletimiz için de ayrıca bir övünç kaynağıdır. Unutmayalım ki, Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini anlayıp uygulamaya koymak hepimiz için bir vazifedir. Bu yüzden, her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içinde olmamız gerektiğini hiç bir zaman aklımızdan çıkarmayalım” diye konuştu.

BELGESEL İZLENDİ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Empati İlkokulunun değişik kademelerinde eğitim öğretim gören öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler ve dramalar sahnelendi. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği anma töreninin ardından öğrenciler sınıflarına giderek Atatürk konulu belgeseller izleyerek çeşitli etkinliklere katıldılar. BÜLTEN