Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, sağlık ve eğitim kadar önemli olan enerji sektörüyle ilgili Gaziantep Kent Konseyinde bir komisyon oluşturulmamasının dikkat çekici olduğunu söyledi.

Gaziantep Kent Konseyinde komisyonlar oluşturulurken, enerji komisyonunun da oluşturacağı yönünde bir beklentisinin olduğunu, ancak daha sonra bu gerçekleşmeyince hayal kırıklığına uğradığını belirten İslim Arıkan, "Enerji, ülke politikasında en önde gelen sektörlerden biri. Özellikle son aylarda kentimizde sık sık elektrik kesintileri meydana gelmesi, Gaziantep Kent Konseyinde bir enerji komisyonunu zorunlu hale getiriyor. Tabi sonradan komisyonlar eklenebilir. Bundan sonraki süreçte bu yönde talebimiz olacak. Ama ilk etapta bu eleştirimizi yapmadan keşke enerji komisyonu oluşturulsaydı" dedi.

Arıkan, özellikle İbrahimli ve Küsget'te yoğun şekilde yaşanan elektrik kesintilerinin bölgesel olarak irdelenmesi, bu konuda çözüm odaklı çalışılması gerektiğini belirterek, "Gaziantep, Türkiye tüketiminin yüzde 2'sini tüketiyor, az bir rakam değil. Gaziantep'in 600-700 megavat arasında toplam tüketimi var. Belirli bölgeleri besleyen trafo merkezlerimiz yetersiz, yedekleri yok. 3 ana trafo merkezimiz var. Bir bakım, onarım veya arıza durumunda ciddi anlamda bunların yedeklenmesi gerek. Biz oda olarak enerji sorunlarımız ve çözümü ile ilgili rapor hazırladık. Kent Konseyinde de enerji ile ilgili bir komisyon oluşturulursa, çözüme daha hızlı ulaşabiliriz" diye konuştu. Meral KINACILAR