Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin yayaların kullandığı kaldırımlara araçlarını park ettiğini ve bunun da sıkıntılar yaşattığını açıkladı. Emniyet müdürlüğü bunun önüne geçilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Daire Başkanlığı’nca bisiklet ve motosikletlerin kaldırımlara park edilmesi suretiyle işgal edilmemesi amacıyla bilgilendirici broşür ve afiş çalışmaları yaptı. Yetkililer kurallara uymayanların ceza ile karşı karşıya kalacağını belirtti.

CAN GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

Yayaların trafiğin en önemli ve öncelikli unsuru olduğunu belirten yetkililer, "Yayalar; caddelerde, sokaklarda, alışveriş yapılan merkezi bölgelerde gezerken trafik güvenliği yasa gereği ve asıl önemlisi yayalar kendi can güvenlikleri için kaldırımları kullanmak zorundadırlar" dedi.

BİR ÇOK NOKTADAN ŞİKAYET

Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ancak İlimizde Karagöz Caddesi, Turistik çarşı önü, Elmacı pazarı, Şehreküstü ve Hürriyet caddesi üzerinde bulunan kaldırımlara motosikletlerin yoğun olarak park ettiği; bu park sonucu kaldırımların bu araçlar tarafından işgal edildiği; bu sebeple kaldırımlarda yürüyen yaşlı, çocuk ve engelli vatandaşlarımızın yürümekte zorlandığı ve zaman zaman taşıt yolunu kullanmak zorunda kalmasından dolayı trafiği aksattığı ve trafik kazasına karıştığı anlaşılmıştır. Trafik denetlemelerinin amacı, trafik cezası yazmaktan ziyade, trafik düzenini sağlayarak hem araçlar hem de yayalar için trafik güvenliğini sağlamaktır" dedi.

KURAL İHLALİNE CEZA

Vatandaşlar beklentilerini anlatan müdürlük, "kaldırımların yayalar için ayrıldığının bilinci ile empati yaparak, engelli, yaşlı ve hastalar olmak üzere tüm vatandaşların kaldırımları daha rahat ve güvenli kullanmaları ekiplere yardımcı olmaları, motosikletlerini ve araçlarını izin verilen park alanlarına ve otoparklara park etmeleridir. Kural ihlali yaparak kaldırım üzerine park eden araç ve motosiklet sürücülerinin araçlarını herhangi bir uyarı ve ikaza gerek kalmaksızın çekici vasıtasıyla otoparklara çekilerek gerekli cezai işlemlerin uygulanacağının bilinmesini istiyoruz". LEYLA ÖZEKŞİ POLAT