Gaziantep'te vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm önlemler alındı. Emniyet Müdürlüğü, halkın rahat bir bayram geçirmesi adına ekipleri güçlendirdi. Belediyeler ise tüm hazırlıklarını tamamladı. Bayram boyunca Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz, özel halk otobüsleri de indirimli hizmet vereceği belirtildi.

BELEDİYE BAYRAMA HAZIR

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Ulaşım, güvenli alışveriş, mezarlık, turizm konusunda bir takım tedbirlerin yanında vatandaşlara kolaylıklar sunan belediye, 4 günlük bayram tatili ve öncesini huzurlu geçmesini sağlayacak önlemlerini aldı.

Bayramda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz olurken, özel halk otobüsleri de indirimli hizmet verecek. Ayrıca, ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak arife gününde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüsler Balıklı Meydanı’ndan Yeşilkent ve Asri mezarlığa ücretsiz olarak taşıma hizmeti verecek.

GÜL FİDANI DAĞITILACAK

Bayram boyunca 24 saat ekibiyle vatandaşa hizmet verecek Mezarlık Müdürlüğü, ayrıca akraba veya yakınlarını ziyaret edecek vatandaşlara Yasin’i Şerif hediye edecek. Orta refüj düzenleme, asfaltlama ve temizlik çalışmalarının yapıldığı mezarlıklarda ayrıca, 24 saat anons sistemiyle Kur’an-ı Kerim okunacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerdeki mezarlıklarda yaklaşık 10 bin gül fidanı ücretsiz dağıtacak.

ŞİKAYETLER “ALO 153” BİLDİRİLEBİLECEK

Bu arada Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren motorize, mobil, sivil ve resmi ekipler, dilenci, seyyar satıcı, işportacı gibi olumsuzluklara karşı tedbirler alırken, vatandaşın alışveriş yaptığı işletmelerde rutin denetlemelerin dışında, satışa sunulan ürünler ve satış ortamlarında denetimlerini sıklaştırdı.

Sivil ekip ve resmi kıyafetli zabıta ekipleri, trafiğe kapalı yaya bölgelerinde alışveriş yoğunluğu göz önünde bulundurularak, bayrama kadar 24 saat boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için görevlendirildi.

Ayrıca vatandaşlar bayramda yaşayacakları tüm olumsuzlukları Büyükşehir Belediyesinin “ALO 153” hattını arayarak bildirebilecek.

EMNİYET ÖNLEMLERİ ALDI

İl Emniyet Müdürlüğbayram öncesi, bayram süresi ve bayram sonrası alınan önlemleri açıkladı.

Açıklamada, “Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde güvenli bir bayram geçirebilmelerini sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerimiz başta olmak üzere tüm birimlerimizce tatilinin başlamasından itibaren bütün genel güvenlik tedbirleri alınmıştır. Bayram öncesinde; başta otobüs terminali, havaalanı, kırsal terminaller, alışveriş merkezleri, hayvan ahırları ile canlı hayvan satışının yapıldığı yer ve çevrelerinde olmak üzere halkın yoğun olarak bulunabileceği yerlerde motorize ekiplerimize takviye olarak yaya devriyeler devreye sokularak olası muhtemel kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı emniyet tedbirleri alındı"

MEZARLIK ÖNLEMİ

Asri Mezarlığı ve Yeşilkent Mezarlığı’nda arife ve bayramın 1. günü ziyaretler yoğun olacağından mezarlıklar çevresinde gerekli asayiş ve trafik tedbirleri alındı. Şehir içi ana güzergahlar başta olmak üzere, şehirlerarası karayollarında trafik kontrolleri yapılarak gerekli trafik tedbirleri alındı.

BAYRAM SONRASI DA TEDBİRLER TAMAM

"Bayram sonrasında; bayram tatili süresince il dışına giden vatandaşlarımızın geri dönmeye başlamaları ile oluşabilecek trafik yoğunluğuna karşı şehirlerarası terminal, kırsal terminaller, tren istasyonu ve şehirlerarası yol güzergahlarında gerekli trafik ve asayiş tedbirleri alındı" denildi. HABER MERKEZİ