Özsökmenler: Emniyet IŞİD konusunda bizi uyarmadı

Toğrul: IŞİD Gaziantep'te cirit atıyor

Karayılan: Sanayicilere, işadamlarına, STK'lara baskı var

HDP Gaziantep Milletvekili Adayları ve İl Başkanı seçime sayılı günler kala düzenledikleri basın toplantısında gündem ve seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Kanaltürk ve Bugün TV'ye kayyum eliyle el konulmasını eleştiren HDP'liler, IŞİD konusunda yetkilileri uyarırken, halka sandığa gitme çağrısında bulundular.

MİTİNGLERİMİZİ İPTAL ETTİK

HDP il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP eş il başkanı Mehmet Karayılan, herkesi sandığa gitmeye ve oyunu kullanmaya çağırdı. Karayılan, 7 Haziran seçim sonucunda halkların demokratik iradesini tanımayan yeniden halklarımızın önüne sandığı koyan AKP'nin, 1 Kasım seçim sonuçlarını da şimdiden halka karşı açtığı savaşla, saldırılarla tutuklama ve gözaltı operasyonlarıyla her yönden hükümsüz hale getirme çabası içinde olduğunu belirtti.

İNSAN HAYATI DAHA DEĞERLİ

Ankara'da gerçekleştirilmeye çalışılan Barış mitingine yapılan bombalı saldırıda 104 barış güvercininin katledildiğini söyleyen Karayılan, "Türkiye halkları bu katliamı yapanları ve arkasındaki güçleri çok iyi tanımaktadır. Bizler Gaziantep sınırlarını kevgire çevirerek ilimizi IŞİD'in üssü haline getirenleri iyi tanıyoruz. Basına ve kamuoyuna da yansıdığı gibi ilimizde yapacağımız 18 Ekim mitingini hedef seçtikleri anlaşılmıştır. Bizler tek bir insan hayatının seçimlerden daha değerli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle mitinglerimizi iptal ettik." dedi.

1 KASIMDA DAHA BÜYÜK KAZANACAĞIZ

Ak Parti'nin sivil toplum örgütleri, medya ve sanayicilere baskı uygulamaya çalıştığını öne süren Karayılan şunları söyledi:"Tek başına iktidar olamayacağını anlayan AKP, partimiz nezdinde demokratik seçim çalışmalarına engeller çıkarmayı sürdürüyor. Medya gruplarına ulusal ve yerel basın kuruluşlarına STK ve sivil toplum örgütlerine darbe dönemlerinde uygulanmayan hukuksuz yöntemlerle baskı uygulayarak etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Genelde tüm ülkede, özeldede ilimizde sanayici ve işadamlarını ekonomik baskılarla etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar. 7 Haziran'da kazandık, 1 Kasımda da büyük kazanacağız" dedi.

ÖZSÖKMENLER: TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATILDILAR

HDP Milleekili Yurdusev Özsökmenler de, düşünce ve basın özgürlüğüne karşı saldırıları şiddetle kınadığını belirterek, "Eski bir gazeteci olarak bunları iyi biliyorum. Geldiğimiz nokta iki büyük televizyona kayyum eliyle el koyma ve ekranı karartmak oldu. Bu kendisinden başka hiçbir düşünceye tahammül edemeyenlerin baskıcı diktatörlerinin yöntemidir. Umuyoruzki bu yöntem son bulacaktır. Bundan önce bunu uygulayanların sonunu biliyoruz. Kendisinden başka hiç kimseye tahammül edemeyenler halklar tarafından tarihin çöplüğüne atılmıştır" dedi.

EMNİYET BİZİ UYARMADI

Sürecin kısa olmasına rağmen Gaziantep'te iyi bir seçim çalışması yürüttüklerini söyleyen Özsökmenler "Ankaradaki patlama nedeniyle barış isteyenlere yönelik yapılan saldırı nedeniyle bir süre çalışmalarımıza ara verdik. Çünkü büyük bir çoğunluğu bizim arkadaşlarımızdı ve bu patlamadan sonra halklarımıza bir daha aynı şekilde tehdit olmasını engelleyebilmek için bütün mitinglerimizi iptal ettik. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı daha sonra basına yapılan bilgiler ortaya çıkardı. Hem bizim ayın 18 'inde yapacağımız miting hem de daha sonrasında basından öğrendiğimiz kadarıyla IŞİD saldırı planlamış. Biz çeşitli defalar emniyetle görüştük, eş başkanımız geldiği günde, bir gün önce güvenlik şube müdürüyle bizzat görüştüm ama bize hiç bir şekilde uyarıda bulunmadılar. Yani IŞİD'in buradaki planları saldırı tehditleri konusunda emniyet bize hiç bir uyarıda bulunmadı. Biz kendi güvenliğimizi kendimiz alacağımızı söyledik. Onlarında elbetteki bomba aramasına izin verdik" diye konuştu.

GAZİANTEP HALKI NE İSTİYOR?

Birkaç yerde halkla buluştuklarını, bütün evlere girdiklerini, esnafı, ilçe ve köyleri dolaştıklarını belirten Özsökmenler, "Çok büyük bir teveccühle karşılaştık. Bizden istedikleri kanın durması, barışın tesis edilmesi, barış kardeşlik hukukunun tesis edilmesi. Gaziantep Türkiye'nin küçük bir modelidir. Bugün IŞİD'le birlikte anılmaktan son derece huzursuzlar. Gaziantep'in yine zenginlikleri, güzellikleri refahıyla anılmasını istiyorlar. Sandıktan çıkan sonuca herkesin razı olmasını istiyorlar. Bu kez yine farklı bir sonuçla karşılaşılmayacak. Hatta zorla sandığı koyanları halk cezalandıracak. Gaziantep'te de bunu hissediyoruz. Daha iyi bir sonuç alacağız. Mahallelerde dağıtılan yardımlarda işe yaramayacak. Halkımız vicdanı ve özgür iradesiyle sandığa gidecek. IŞİD ve bombalar nedeniyle biraz tedirginlik var ama, hiç bir şekilde tedirgin olmasınlar. Herkesi sandığa gitmeye çağırıyoruz. Sandık görevlilerimizi eğittik. Merkezi bilgi işlemimiz çalışıyor. Geçen seçimde 140 bin sandığıkontrol ettik. Bu seçimdede tüm sandıkları o gece kontrol edebilecek bir sisteme sahibiz" dedi.

3 MİLLETVEKİLİNİ ALACAĞIZ

Çıtayı yükselttiklerini, kendileri için barajın 10 değil, 13 olduğunu belirten Özsökmenler, "Hedefimiz Gaziantep'te 3 Milletvekili çıkarmak. Bunu başaracağımıza inanıyoruz" dedi. Özsökmenler olası bir CHP, MHP koalisyonuna destek verir misiniz şeklindeki bir soruya, üzerine, "Barış için yola çıkarlarsa, özgürlük adalet için adım atarlarsa biz elimizden geleni yaparız" diye cevap verdi.

TOĞRUL: GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da, IŞİD tehlikesine karşı yetkilileri uyardı. Toğrul," Aylar öncesi IŞİD'in bu ülke için nasıl bir bela olduğunu defaatle gündeme getirdik. Çünkü gerek sınıra yaptığımız gezide, gerekse daha sonrası IŞİD'nin cirit attığını görmüştük. Dünyanın birçok yerinden gelen IŞİD çeteleri buradan oraya, oradan buraya geçebiliyorlarsa, yüzlerce bağlantı noktasının olması, yüzlerce uyuyan hücresinin olması anlamına geliyor. Asıl tehlike yarın Suriye'deki çetelerle buradaki çetelerin bağlantıları kesildiğinde buradaki çetelerin kendini gelişi güzel patlatması. Bundan çekindiğimizi, korktuğumuzu, yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğini her zaman dile getiriyoruz, çünkü yetkililerin hala bilinçaltlarında IŞİD'i bir terör örgütü gibi algılamıyorlar, IŞİD'lileri de terörist gibi algılamıyorlar. Dolayısıyla devletin yetkili kurumlarının derhal harekete geçmesi ve önlem alması gerektiğini belirtiyoruz. Yarın Türkiye'nin Pakistan'laşmasını,Gaziantep'in Peşaver'leşme tehlikesini görüyoruz. İnşallah yanılırız diyorum, ama maalesef görünen köy kılavuz istemiyor" diye konuştu. Meral KINACILAR