Tüketici dernekleri, bazı emlak ofislerinin e-ticaret platformlarında, sosyal medyada veya kendi isimlerine kurdukları internet sitelerinde gerçeği yansıtmayan, düşük fiyatlı ev ilanı vermek suretiyle müşterileri aldattığını belirterek, ofise gelen tüketicilerin türlü bahanelerle başka konutları almaya ikna edildiğini bildirdi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, son dönemde tüketicilerin kendilerine sık sık asılsız konut ilanı konusunda başvurduğunu belirterek, bazı emlakçıların müşteri çekmek için gerçeği yansıtmayan ilan verdiğini söyledi. Bazı emlak ofislerinin e-ticaret platformlarında, sosyal medyada veya kendi isimlerine kurdukları internet sitelerinde gerçeği yansıtmayan, düşük fiyatlı ev ilanı vererek müşterileri aldattığını dile getiren Koçal, düşük fiyatlı ilanı gören tüketicinin büyük hayallerle emlak ofisine gittiğini, ancak tüketiciye o evin satıldığı veya kiralandığının söylendiğini anlattı.

Küçük, "Özellikle emlak ve otomobilsektöründe, internet sitelerine cazip ürünler koyan veya mal ve hizmetlerin özelliklerini gerçeğinden farklı göstererek, tüketiciyi kendi ofislerine çekmeye çalışan kişi ve firmalarla ilgili çok sayıda şikayet ulaşmaktadır." dedi.

Satışa sundukları ürünü cazip gösterip, kaparo isteyen, sonrasında ortadan kaybolan, böylece tüketicileri mağdur eden kişi ve firmalar bulunduğunu dile getiren Küçük, "Özellikle, satılan ya da kiralanan evi, satılmamış, kiralanmamış gibi tekrar ilana koyan, böylece tüketiciyi aldatarak başka yerleri satmaya, kiralamaya çalışan iş yerleri ile karşılıyoruz. Aynı evi, birden fazla emlak ofisi satılık veya kiralık olarak ilan edebilmektedir." diye konuştu.