Aytaç, Resmi Gazete'de yayımlanan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında günübirlik kiralık evler için mevzuatın genişletilmesinden memnun olduklarını belirterek, "Güvenlik açısından, meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız açısından iyi oldu. Bu kararı destekliyoruz" dedi.

ZAN ALTINDA KALIYORDU

Genelde stüdyo dairelerin günü birlik kiralandığını, ilimizde son yıllarda günü birlik kiralama artsa da diğer büyükşehirlere oranla daha az olduğunu belirten Aytaç, "10 binayı geçmez. Bizde genelde stüdyo daireleri öğrenci ve memurlara kiralıyorlar. Böyle bir kararı hepimiz istiyorduk. Esnafımız, vatandaşımız içinde yi oldu. Güvenlik konusu önemli. Güvenlik olmazsa huzur olmaz. Meslektaşlarımıza burada önemli iş düşüyor. İyi incelesinler. Bu işin mesuliyeti var, günahı var. Kimsenin zan altında kalmaması için kayıt olayı iyi oldu. Bu kararı destekliyoruz. Hem vatandaşlarımız, hem meslektaşlarımız rahat bir nefes aldı" diye konuştu.

BÜYÜK CEZALAR GELİYOR

Yeni kararla birlikte günü birlik kiralanan evlerde de otellerde olduğu gibi artık kimlik bilgilerinin kayıt altına alınacağını söyleyen Aytaç, "Genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmek artık zorunlu. Genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara mülki idare amirlerince 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5 bin lira idari para cezası verilecek" dedi. Meral KINACILAR