Tüm Emekli-Sen Gaziantep Şubesi'ne 2002 yılında yapılan kongresinde iş kolunda çalışır belgesi vermedikleri için İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kapatma davası sürerken, sendikanın Gaziantep şubesi imza kampanyası başlattı.

Balıklı Parkı'nda bir basın açıklaması yapan Tüm Emekli-Sen Gaziantep Şube Başkanı Fethi Yıldırım, 20 Eylül tarihinde yapılan duruşmaya bakanlık avukatı katılmadığı için mahkemenin dava yenileninceye kadar işlemden kaldırılmasına karar verdiğini ancak mazeret bildirmeden mahkemeye katılmayan bakanlık avukatının daha sonra mahkemeye gelerek kendisinin aynı saatlerde başka duruşmada olduğunu belirtip davanın yenilenmesi için dilekçe verdiğini söyledi.

9 EKİM'DE DAVANIN TEKRARI GÖRÜLECK

Yıldırım, davanın 9 Ekim tarihinde tekrar görüleceğini, bu tarihe kadar davanın düşürülmesi için imza kampanyası başlattıklarını kaydetti. Gaziantep'te Balıklı Parkı, Düztepe Meydanı, Cumhuriyet Mahallesi ve Karşıyaka semtinde kurdukları stantlarda imza toplayacaklarını belirten Yıldırım, "Doğrusunu söylemek gerekirse, basın ve kamuoyu tarafından takip edilen önemli bir davanın duruşmasına davacı bakanlığın vekilinin mazeret bildirmeden katılmaması ve mahkeme kararından sonra davanın yenilenmesi talebinde bulunması devletin ciddiyeti ile bağdaşmamaktadır" şeklinde konuştu.

81 İLDEN KATILIM OLACAK

Yıldırım, 9 Eylül'de Ankara'da yapılacak duruşmaya 81 ilden Tüm Emekli-Sen üyelerinin katılacağını ifade ederek, "Bütün bu yaşananlar ve uluslararası belgelere rağmen, bakanlığın davanın takibinde ısrarlı olması yeni ve daha özgürlükçü anayasa yapma iddiasıyla hazırlıkları devam eden hükümetin hanesine eksi puan olarak yazılmaktadır. Örgütlenme özgürlüğünü engelleme anlamına gelen bu tavırdan dönülmesi ve davanın derhal geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi.