İçişleri Bakanlığı’nın son ‘Valiler Kararnamesi’ ile merkeze alınan Gaziantep Valisi Erdal Ata, düzenlenen törenle yeni görev yerine uğurlandı. Eğitim sevdalısı Vali Ata'yı uğurlamaya gelenler, 'Gaziantep eğitimde yetim kaldı" yorumunu yaptılar. Cahit Nakıboğlu, "Biz sizi ve emeklerinizi unutmayacağız" derken, Mustafa Topçuoğlu, "Ellerinize sağlık teşekkür ediyoruz" dedi. Mehmet Tahmazoğlu, "Hem gönlümüz, hem kapımız size açık" derken Ahmet Uzer, "Beyefendi kişiliğinizle kentimize hizmet ettiniz, bize her zaman destek oldunuz" diye konuştu. Menderes Karaduman ise, "Makamlar önemli değil. Makamlar mutlaka doldurulur. Ancak önemli olan makamları adam gibi adamların doldurmasıdır. Makamda oturanların adam olması önemlidir" dedi.

Gaziantep Valiliği’nde düzenlenen uğurlama törenine İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Gaziantep Garnizon ve 5. Zırhlı Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Cemalettin Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve Valilik çalışanları katıldı.

Vali Erdal Ata, düzenlenen uğurlama töreninde Gaziantep’e 3 buçuk yılda verdiği hizmetleri anlattı. Törene katılan davetliler, Vali Ata’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Ata, "Gaziantep halkına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu kadar yoğun nüfuslu Suriyelilere kapılarını açıp, her türlü imkanları sarf ettikleri için teşekkür ediyorum. Ama biz de birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Suriyeliler Türkiye’ye sığındılar. Onlar burada günlerce, aylarca, yıllarca bakıldı. Bugün Suriye’den gelen aşağı yukarı 1 milyon 600 bin ile 1 milyon 700 bin mülteciye senelerdir bakıyoruz. Ama bizde böyle bir sorun olsa bizim gidecek bir yerimiz yok. Onun için birlik ve beraberliğimizi asla bozmamalıyız. Herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. Bu ülkeyi seven insanlar bu ülkenin sağlık, huzur, kardeşlik ve barış içinde yaşamak için elinden gelen gayreti sarf etmelidir’’ dedi.

EMEKLERİNİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Vali Erdal Ata'nın 3.5 yılda önemli hizmetlere imza attığını, deneyimleriyle Gaziantep'e çok katkı sunduğunu söyledi. Nakıboğlu, "5. Organize sanayi bölgesini açtık. Sizin büyük emeğiniz var. Organize sizin. Biz sizi ve emeklerinizi unutmayacağız" dedi.

HEM GÖNLÜMÜZ,HEM KAPIMIZ AÇIK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, "Sizinle çalışmaktan büyük zevk duydum. Eğitim başta olmak üzere bir çok alanda başarılı çalışmalarınız oldu. Biz sizi unutmayacağız. Hem gönlümüz, hem kapımız size açık. Ne emriniz olursa yapmaya hazırız" dedi.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Ak Parti eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Ahmet Uzer ise, "Beyefendi kişiliğinizle kentimize hizmet ettiniz, bize her zaman destek oldunuz. Yolunuz açık olsun" dedi.

TAM BİR DEVLET ADAMI

Ak Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Menderes Karaduman ise, "Sizi üzülerek yolcu ediyoruz. Yaptığınız hizmetler çok önemli. Makamlar önemli değil. Makamlar mutlaka doldurulur. Ancak önemli olan makamları adam gibi adamların doldurmasıdır. Makamda oturanların adam olması önemlidir. Tam bir devlet adamı gibi şehrimize hizmet ettiniz. Sayın Valimiz mütevazi biri. Yaptığı hizmetleri siyasiler gibi tanıtmadı. Ancak birebir ben şahidim bu şehre ne gibi hizmetler yaptığına. Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

DERİN İZLER BIRAKTINIZ

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise, Vali Erdal Ata'nın derin izler bırakarak Gaziantep'ten ayrıldığını belirterek, "Yaptığınız hizmetler gurur verici, ellerinize sağlık teşekkür ediyoruz" dedi.

Erdal Ata, konuşmanın ardından kendisini uğurlamaya gelen davetlilerle tek tek tokalaştı. Tokalaşma esnasında, valilikte çalışan bazı memurların duygulu olduğu gözlendi.

Uğurlama töreni, Erdal Ata ile davetlilerin hatıra fotoğrafı ile çektirmesi ile sona erdi. Meral KINACILAR