CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya programına katılarak dikkatleri üzerine çeken CHP Gaziantep 6. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Şahin, Kürt sorununu CHP'nin çözeceğini belirterek, "Bunun örneği benim. CHP beni aday gösterdi" dedi.

Hasan Şahin, Avrupa'nın bir çok ülkesinde diğer partilerin 20-25 yıldır örgütlü olduğunu ancak CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüzüğe ek bir madde koydurarak 2.5 yıldır bu örgütlülüğü hayata geçirdiğini söyledi.

Şanlıurfalıların desteğinin arkasında olduğunu, bunun 1 Kasım seçimlerinde net bir şekilde görüleceğini belirten Hasan Şahin, "Gaziantep'te 500 bine yakın Şanlıurfalı var. Her parti bir Urfalı aday gösterdi. Ama benim destekçilerim daha fazla. Gaziantep'in her noktasında çalışmalar yürütüyorum ama ağırlık verdiğim yerler var. İşte Gazikent, Cin deresi, Mevlana, Kayaönü, Ocaklar, Vatan mahallelerinde daha yoğun çalışıyorum" dedi.

Bu seçimlerde CHP'den giden emanet oyların yeniden geleceğini, Gaziantep'te 3. parti olan CHP'nin yeniden solun kalesi olacağını belirten Şahin, "HDP'liler barajı geçsin diye Urfalıların çoğu oy verdi. Yine CHP'den de HDP'ye çok sayıda oy gitti. Bu oylar 1 Kasım seçimlerinde yeniden CHP'ye dönecek" diye konuştu.