Gaziantepspor’un başarılı kaptanı Elyasa Süme Transfermarkt.com.tr’a önemli açıklamalar yaptı. Tecrübeli futbolcu, “İç saha maçları bizi de memnun etmedi. İçerde daha fazla maç kazanmış olsaydık şimdi çok daha yukarIlarda olurduk. Nedenine gelince bazen form düşüklüğü ve bunun dışında ev sahibi olarak yeterince taraftar baskısı oluşturamadık. Ancak yeni sezonun ortasında yeni arenamıza kavuşacağız. Gelecek sezon Antep, herkesin oynamaya çekineceği bir deplasman olacak” dedi.

İŞTE O RÖPORTAJ

Elyasa Süme: "Vücudum dur diyene kadar oynamak istiyorum"

Transfermarkt.com.tr'nin buhaftaki konuğu Gaziantepspor'un tecrübeli defans oyuncusu Elyasa Süme oldu. Muhabirimiz Murat Öztürk 31 yaşındaki futbolcu ile Beşiktaş'dan aldığı transfer teklifini, Okan Buruk hocanın teknik direktörlük tarzını ve Muhammet Demir'in büyük takımlarda oynayıp oynayamayacağını konuştu.

Transfermarkt.com.tr: Elyasa Lig bitti tatildesin heralde öyle değilmi?

Elyasa Süme: Evet. Muhammet Demir ve Abdulkadir Kayalı ile birlikte Dubai'de tatildeyiz. Daha sonra ise kısa bir Avrupa turumuz olacak. Almanya'ya ailemin yanına da gideceğim.

Transfermarkt.com.tr: Sezon başı Antep'e geldin. Bize biraz transferini ve neden burayı tercih ettiğini anlatabilirmisin?

Elyasa Süme: Zaten iki yıl önce ben gene Gaziantepspor futbolcusuydum. Bildiğim ve sevdiğim bir camia. Benim için kolay bir karar oldu.

Transfermarkt.com.tr: Son haftalarda sakatlık yüzünden forma giyemedin. Umarım ciddi bişey yoktur?

Elyasa Süme: Galatasaray maçında alt adalemde yırtık oluştu. Son haftalarda oynayabilirdim ancak riske etmek istemedik. Temiz bir şekilde lige hazırlanmak istiyorum.

Transfermarkt.com.tr: 26 maçta görev yaptın, iyide oynadın. Kişisel olarak kendi performansından memnunmusun?

Elyasa Süme: Daha iyisi de olabilirdi. Gol atamadığım için biraz eleştiriyorum kendimi. Kapasitemi bildiğim için bu eleştiriyi kendime yapıyorum. Umarım yeni sezonda çok daha iyi seviyelere çıkarım ve takım olarakda daha yukarıları zorlarız.

Transfermarkt.com.tr: İstatistiklere bakınca gözüme gördüğün kartlar ilişti. Limitin biraz üstünde sanki öyle değilmi?

Elyasa Süme: Evet bu yıl baya kızardım. Biraz daha sakin olmam gerekiyor (gülüyor)

Transfermarkt.com.tr: Okan hocayı bize biraz anlatabilirmisin. Futbol oynadığı dönemde onu hep güler yüzüyle tanıdık. İdmanlarda da öylemi?

Elyasa Süme: Okan hoca gerçekten çok pozitif bir insan. Kötü gittiğimiz dönemde bile bize hiç bir şekilde stres, baskı yada negatif bir enerji yansıtmadı. Hatta her zaman bize güveninin sonsuz olduğunu samimi bir şekilde aktardı.

Transfermarkt.com.tr: Genç futbolcuları çekinmeden sahaya sürüyor?

Elyasa Süme: Yeterli gördüğü zaman korkmadan forma verir.

Transfermarkt.com.tr: Birazda takım hakkında konuşalım. Sezon başı koyduğunuz hedeflere ulaştınızmı?

Elyasa Süme: Aslında sezon başı tamda kestiremedik hedeflerimizi. Tamamen yeni bir takım kurulmuştu. İyi başlayalım sonra bakarız dedik. İyide başladık ligin sonunu da iyi oynadık. Kötü bitirmedik ancak daha da yukarılarda olabilirdik diye düşünüyorum

Transfermarkt.com.tr: Gaziantepspor hiç bir büyük maçı kazanamadı. Sen bunu neye bağlıyorsun?

Elyasa Süme: Başa baş mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Birkaç maçta ise galibiyeti kaçıran taraf bizdik. Bazen maçların son bölümünü iyi oynayamadık, bazende maçın kaderini değiştirecek hakem hataları ile karşı karşıya kaldık. Büyük maçlarda gülememizin nedeni bence bu.

Transfermarkt.com.tr: Takım içerde 6 deplasmanda ise sadece 5 maçı kazanabildi. Mağlubiyet sayısı da 16. Sen bu istatistikleri nasıl yorumluyorsun?

Elyasa Süme: İç saha maçları bizi de memnun etmedi. İçerde daha fazla maç kazanmış olsaydık şimdi çok daha yukarlarda olurduk. Nedenine gelince bazen form düşüklüğü ve bunun dışında evsahibi olarak yeterince taraftar baskısı oluşturamadık. Ancak yeni sezonun ortasında yeni arenamıza kavuşacağız. Gelecek sezon Antep, herkesin oynamaya çekineceği bir deplasman olacak.

Transfermarkt.com.tr: Buna rağmen dört büyükler tarafından yakın takibe alınan Muhammet Demir, Erdem, Chico, Chibuike gibi isimler var. Sence takım arkadaşların büyük kulüplerde oynayabilirmi?

Elyasa Süme: Muhammet Demir bizim en büyük silahımız. Bu sezon bizi ciddi anlamda taşıdı. Kalmasını isterim ancak çok ciddi teklifler alıyor. Erdem'de aynı şekilde çok iyi bir çıkış yakaladı. Muhammet gibi çok kaliteli ve karakterli bir futbolcu. Saydığınız oyuncuların hepsi rahatlıkla büyük kulüplerde oynayabilir. Onların dışında Barış ve Emre'de çok yetenekli futbolcular.

Transfermarkt.com.tr: 31 yaşına girdin. Süper Lig'de her sene düzenli olarak forma giyiyorsun. Elyasa'yı neden büyük külüplerde göremedik. Hiç teklif almadınmı?

Elyasa Süme: Çok şükür gittiğim her yerde aralıksız oynadım. Ciddi sakatlıklardan allah korudu beni. Ankaragücü'nde oynadığım dönemde Beşiktaş'a gidebilridim ancak odönemde Ankaragücü'nde çok mutluydum. En güzel zamanım orada geçti.

Transfermarkt.com.tr: Kaç sene daha seni sahalada göreceğiz. Aktif kariyerinden sonra neler yapacağını hiç düşündünmü?

Elyasa Süme: Kendime iyi bakıyorum. Allaha şükür büyük de bir sakatlık yaşamadım. Kendimi iyi hissediyorum. Vücudum dur diyene kadar oynamak istiyorum (gülüyor). Oynamaktan büyük zevk alıyorum. Heyacanım devam ettiği sürece bırakmaya niyetim yok.

Transfermarkt.com.tr: Galatasaray şampiyon oldu. Sence ençok hangi takım haketmişti şampiyonluğu?

Elyasa Süme: Üç büyük kulübümüzü tebrik etmek isdiyorum. Ligin sonuna kadar çekişmeli ve heyacanlı bir yarış oldu. Üç takımda haketti. Anadolu takımları da üstün mücadeleleriyle bu yarışa heyecan kattı. Son haftalarda atılan son dakika golleri bunu gösterdi.

Transfermarkt.com.tr: Seni en çok zorlayan savunma oyuncusu kim?

Elyasa Süme: Beni zorlayan futbolcu Arda Turan. Yeteneği ve futbol zekası üst düzeyde. Onun dışında daha çok rakip futbolcular zorlanır (gülüyor).

Transfermarkt.com.tr: Unutamadığın bir anını bizimle paylaşabilirmisin?

Elyasa Süme: Almanya'dan Samsunspor'a ilk geldiğim zamanı unutamam. Babamın orada yaşadığı mutluluk ve gurur hala gözümün önünde