Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, 20 Trilyon civarında borçla devraldığı Oğuzeli'nde ellerinin kollarının bağlı olduğunu, ancak ne yapıp edip kaynak yaratacaklarını ve Oğuzeli için düşündükleri projeleri tek tek hayata geçireceklerini söyledi. Oğuzeli'nin öncelikli sorunları arasında ulaşım, imar ve kirli su sorununun geldiğini belirten Sait Kılıç, "Hayalimde Gaziantep-Oğuzeli arasında tramvay projem var" dedi.

GÖREVE SIKINTILARLA BAŞLADIK

Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç göreve büyük sıkıntılarla başladıklarını, İl özel idaresinden aktarılan 139 personeli önlerinde bulduklarını belirtti. Kılıç, "Seçimden önce alınan 9 tane kadrolu eleman seçimden 1.5-2 ay önce alınmış. Şehitkamil, Büyükşehir, Şahinbey bir tane eleman almadan yarısını Oğuzeli belediyesine vermiş. 40 tane Karkamış, 80-120 tanede Nizip belediyesi'ne vermiş, diğer belediyelere yok. 28 Mart'ta bu devir işlemi bitmiş. Kanunen şu anda TBMM'den çıkan kanuna aykırı bir şekilde dağıtım olmuş, kanun diyorki, 'yönetmelik çıktıktan sonra dağıtım olur. Yönetmelik 10 Nisan'da çıktı, 10 Nisan'dan önce dağıtım olmuş. 28 Mart'ta kanunun geçici maddesinde aynı şöyle diyor. Özel idarelerinden dağıtılan kadrolar kadrolarıyla ilişkilendirilerek dağıtılır diyor. Bizde hiçbir tane daire başkanlığı yokken birçok daire başkanlığı bize verilmiş. Net bir şey var, o da kanuna aykırı bir dağıtım olmuş" diye konuştu.

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI AMA..

Göreve geldiğinde büyük bir borç yükü ile karşılaştıklarını, yaklaşık 20 trilyon borçlarının olduğunu anlatan Sait Kılıç, "Şu anda gelen paramızın tahminen yüzde 45'i büyükşehire kesiliyor, diğer kalanın yüzde 40'ı borca gidiyor. Geriye kalan yüzde 60 ancak personel maaşlarına yetiyor. Daha önce bir önce 2009'da borç 4 Trilyona yakındı. Yaklaşık 20 Trilyon. Bir belediye hizmet binası yapılmış, kilittaşı yapılmış. Elimiz kolumuz bağlı ama çözeceğiz inşallah. Ne yapacağız, kaynak yaratacağız" dedi.

ULAŞIM EN BÜYÜK SIKINTI

Oğuzeli'nin ulaşım problemine değinen Kılıç, "Ulaşım en büyük sıkıntı. Gaziantep-Oğuzeli arası 15 km. İnsanlar Gaziantep'ten İstanbul'a gittikleri zamandan, Gaziantep'ten Oğuzeli'ne yetişemiyorlar. Böyle bir keşmekeşliğimiz var. Size tavsiyem otobüse binin binmeye çalışın Oğuzeline gitmeye çalışın kaç saatte gidersiniz? Bana telefon edin, ben eminim şuna inanıyorum siz o saatte Ankara veya İstanbul'a gidersiniz. Otobüsle Oğuzeli'ne 1.5 saatte gidiyorsunuz. Ulaşım felç. Ulaşımda büyükşehir belediye başkanımız revizyona gidiyor. İnşallah başarılı olur da bundan bizde faydalanırız. Şu anda Oğuzeli'ne hiçbir belediye otobüsü çalışmıyor. Sadece havaalanına gidenler girip çıkıyor. Sadece halk otobüsü çalışıyor. O da kimisi arızalı, kimisi hattan çekiyor. Birçok problemler var. Gaziantep Oğuzeli arasına tramvay projemiz var. Bu benim hayalim. İnşallah gerçekleşir" dedi.

GAZİANTEP OĞUZELİ ARASINA TRAMVAY HAYALİ

Hayalinde Gaziantep-Akkent arasına tramvay projesi olduğunu belirten Kılıç, "Akkent son durak. Akkent'ten bizim Oğuzeli'nin arası 8-10 km. Yani bir hat konabilir. Hem de Şahinbey küçük sanayi sitesi ile Körkün arasında bir yol var onun açılması lazım. Bir de Nizip'le oğuzeli bağlantı yolu var yapılmamış 8-10 km'si eksik. Bu 20 metrelik bir yol. Onu hayata geçirdiğimiz takdirde şu anda Nizip'ten Birecik'ten Gaziantep havaalanına gelen insanların yolunu yarı yarıya kısaltmış olacağız" şeklinde konuştu.

BİZDEN ÖNCEKİ YÖNETİM İTİRAZ ETMEMİŞ

'Oğuzeli'nde imar durumu da bir keşmekeş' diyen Kılıç şunları söyledi:"Her taraf tarım alanı ilan edilmiş. Benden önceki yönetim buna itiraz etmemiş. Normalde belediye itiraz etmeli. İmarda sıkıntı var. Yani birçok yerde imar yok. Genişleme alanı kısıtlanmış Oğuzeli'nin Antep'e doğru havaalanına doğru mümkün değil genişleme alanımız yok. Tamamen birinci sınıf tarım arazisi ilan edilmiş. Tarım arazi olan yer var, yerleşim alanı içinde kalan tarım arazisine siz imar yapmazsanız şehir nereye gidecek? Sorun orada. Gaziantep gelişiyor, İbrahimli 2 etap açıldı. Tarım arazisi değil mi oralar? Tarım arazisi oraya izin veriyorlar. Yani Havaalanı ile Oğuzeli arasına niye vermiyorlar? Biz duble yolumuzu yapamıyoruz. Karayolları diyorki verin bize yapın diyorlar. Biz 18 uygulamasını yapamıyoruz niye Toprak Koruma Kurulu, tarım il müdürlüğü diyorki burası tarım arazisi. Peki ne yapacaksın yolları? Genişleme alanı maalesef çok sınırlı. 4 tarafı tarım arazisi ilan edilmiş. Bu bizide sıkıntıya sokuyor. En azından revizyona gitmemiz gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız var."

ATIK SU ÖNEMLİ SORUN

Oğuzeli Gaziantep'in hizmetlerinden en az yararlanan, külfetini ise en çok çeken ilçe. Atık, kirli suyuyla Gaziantep'ten en olumsuz etkilenen ilçe. Biz değişik projelerimizle zararı en aza indiren, faydayı en üst seviyeye çıkaran ilçe haline dönüştüreceğiz" dedi.

OĞUZELİ MARKA VE MODEL İLÇE OLACAK

'Biz Oğuzeli'ni bir defa marka ve model ilçe yapacağız' diyen Kılıç, "Paralı hizmeti herkes yapar biz parasız yapacağız inşallah. Kaynak yaratacağız. Hedefimiz Oğuzeli'ni hem alt, hem de üst yapısıyla modern çağdaş bir ilçe haline dönüştürmek, marka ilçe yapmak" dedi.

Meral KINACILAR