*128 akademisyen 128, 20 idari personel ihraç edildi*FETÖ'cü kardeşim bile olsa bedelini ödeyecektir*GAÜN'ü 52 tane üniversite arasında 50. sırada yazmışlar, cehaletinde sınırı olur

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, düzenlediği basın toplantısında hem projelerini anlattı, hem de FETÖ Operasyonları ve üniversite ile ilgili çıkan olumsuz haberlere yanıt verdi. Gaziantep Üniversitesi'nde yapılan FETÖ operasyonlarının şaibeli olduğu yönündeki iddialara sert tepki gösteren Gür, "Yok ya. Bunu diyenler niye şimdiye kadar Gaziantep'te FETÖ'nün finansörleri hakkında hiç ağızlarını açmamışlardır? Nakıboğulları tarafından 150 Milyar TL dava açıldı neredeydiniz o zaman? Benim evim FETÖ tarafından haciz edilirken neredeydiniz? FETÖ'cü kardeşim bile olsa bedelini ödeyecektir" dedi. , Eleştirilere açık olduğunu, ancak iftiralara cevabının olmayacağını söyleyen Gür, tercih zamanında Hukuk fakültesiyle ilgili iddialara da sert yanıt verdi.

Rektörlük binasında yapılan toplantıya Rektör yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir, Prof. Dr. Avni Gökalp, Prof. Dr. Şehmuz Demir, Danışmanlardan Prof.Dr. Süleyman Gani Dağlı, Doç Dr.Necip Fazıl Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez,genel sektere Doç. Dr. Ayhan Doğan katıldı.

ORADA NE GEZİYORSUN?


Rektör Gür, FETÖ operasyonlarına değinerek, hiç bir kurumun devletten bilgi belge gelmeden asla işlem yapamayacağını söyledi.Gür, "FETÖ''den ihraç edilen veya olaylara karışanlardan bir tanesi bile çıkıp pişmanım demiyor. Zıvanadan çıkmışlar, hani bunlar pişmandı? Devletten gelen belgelere göre işlem yapıyoruz. Bir profesör devletin gönderdiği belgeler hariç, 2016 yılı dahil Zirve Üniversitesi'ne gitmeye devam etmiş. Bu kişi bunlarla alakam yok diyor. Yoksa sen orada ne geziyorsun? Gereğini yapmazsam ben suç iyilemiş olurum. O zamanda şunu diyeceksiniz hocam elinizde belge varken neden işlem yapmadınız? Asıl mağduriyet, vatan uğruna şehit olmayı göze alan toprağa düşen 250 kardeşimiz ve aileleridir. FETÖ'nün amacı ya ben burayı ele geçiririm ya da işlemez hale getiririmdi. Bunun için önce mağduriyet edebiyatı yapıldı" dedi.

FETÖ'CÜ KARDEŞİM BİLE OLSA BEDELİNİ ÖDEYECEK

Kızkardeşiniz FETÖ'den alındı? şeklindeki bir soru üzerine Rektör Gür, "Herkes her şeyi söyler. Burada mesele şahsımla ilgili hiç bir şeye cevap vermiyorum. Devletin elinde bütün kayıtlar var. Devlet bütün araştırmalarını yapıyor. Burada kusura bakmayalım devlet bütün araştırmalarını yaptıktan sonra üniversiteyi kime teslim edeceğini herhalde çok iyi biliyordur. Devlet bilmiyor, Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli İstihbarat başkanımız, bütün istihbaratımız hiç bir şey bilmiyor ancak burada 3-5 kişi biliyor öyle mi? Devlet aynı zamanda suçluların da birileri tarafından nasıl korunduğunu da çok iyi bilir. Benim düşüncem şudur, FETÖ'cü kardeşim bile olsa bedelini ödeyecektir" diye konuştu.

ÖNCE İHANETTİR, GERİSİNİ SÖYLEMİYORUM

Eleştirilere açık olduğunu, ancak iftiralara cevabının olmayacağını söyleyen Gür, tercih zamanında Hukuk fakültesiyle ilgili iddialara da sert yanıt verdi. Gür, "GAÜN gibi bir kurumun, tam tercih zamanında büyük bir performans gösteren tıp fakültesi ve hukuk fakültesini tutupta yerlerdeymiş gibi algılatmak istenmesi Gaziantep'e zarar verir. Bu önce ihanettir, gerisini söylemiyorum. 15 Temmuz yaşamış bu şehir. kurumlarda çok ciddi temizlikler yapılıyor, elemanlar azalıyor. Yeni kadro oluşturmakta sıkıntı çekiyorsunuz. Gaziantep için üzüldüğüm nokta bu tür haberlerin öğrencilerin tercih zamanına denk getirilmesi. Bunu hiç kimse bana izah edemez. Benim üniversitemi eğer tercih edilmeyen üniversite konumuna sokmaya çalışıyorsa ve bunu da Gaziantep adına yaptıklarını söylüyorsa siz eğer cehalet değilse ihanetin en ağırıdır. Gaziantep Üniversitesi’ni kötüleyerek, buraya kötü öğrenci gelmesini sağlamak mıdır Gaziantep sevdası?" dedi.

ALİ HOCAYA KİMSE ZARAR VEREMEZ

Tıp Fakültesinin büyük bir atılım yaptığını, akredite olduğunu, ekonomik olarak iyiye gittiğini, hukuk fakültesinin yeni kurulmasına rağmen tercih edilenler içerisinde olduğunu belirten Gür şöyle konuştu:"Gaziantep Üniversitesi 52 tane üniversite arasında 50. sırada yazmışlar. 140 tane hukuk fakültesi içerisinde 50'nin üzerindekiler hiç değerlendirmeye bile girememişler. Bu şu demek geride daha 100'ün üzerinde hukuk fakültesi var demek. Cehaletinde bir sınırı var. Arkadaşlar Ali Hocaya kimse zarar veremez. Zarar üniversiye Gaziantep'e olur, bunu hala anlayamadınız mı? Ortak akıl Gaziantep üniversitesini karalayarak mı olur?"

FETÖ'YE HİZMET EDİYORLAR
'Kim ne yaparsa yapsın umurumda değil, ben Gaziantep'e sevdalıyım' diyen Rektör Gür, "Gaziantep üniversitesini ileriye taşımak için elimi değil gövdemi taşın altına koymuşum. İftara edenlere karşı kapılarımı kapattım. İftiranın sonu yok. Peygamberimize bile iftira etmişler. Polemiklere girmiyorum. Cevap vermiyorum, rakamlar ortada. Tıp fakültesi büyük bir atılım yaptı, akredite oldu.
Efendim neymiş FETÖ’nün elemanları buradan ihraç olduğu için öğretim üyesinin azalmasına bağlı olarak üniversitede kalite düşmüş. Arkadaşlar böyle bir ihanet olabilir mi? Ki tam tersine o hainler buradan temizlendiği için üniversite atılım yapıyor şu anda. Üniversite büyük başarı sağlıyor. Buradan ihraçlar olmasına rağmen tıp fakültesinde daha fazla olmasına rağmen benim eğitim kalitem artıyorsa ve büyük bir karlılıkla yüzde 28 karla üniversitem devam ediyorsa oturup şunu düşünmek lazım. Bugün bunu yapan insanlar sorgusuz sualsiz bir şekilde bilgi bile istemeden bunu yapanlar, FETÖ'ye hizmet ediyorlar" diye konuştu.

İŞTE İHRAÇ SAYISI

İhraçlarla igili bilgi veren Gür, "400'den fazla ihraç olduğu yazıldı, atsınlar atsınlarda biraz küçük atsınlar. Siz ne yaptığınızın farkındamısınız? Yalanın ve iftiranında bir hududu olur. Eskiden yalancının mumu yatsıya kadar çıkardı şu anda anında internete düşüp ortaya çıkıyor. KHK ile ihraç olan akademisyen sayısı 128, idari personel sayımız 20 tane. toplamda 148. Açıkta olan personell sayımız 18, idari personel sayımız 13. KHK ile göreve iade edilen 2, açıkta iken göreve dönen akademisyen 6, idari personel 7, şu anda soruşturması devam eden 42 akademisyon, 28 idari, şu anda incelemesi devam eden 67 akademisyen 8 idari personel var. Şu ana kadar benim üniversitemde 1548 akademisyen içerisinde 260 kişi incelemeye tabi tutulmuştur" dedi.

NEREDEYDİNİZ?

Gaziantep Üniversitesi'nde yapılan FETÖ operasyonlarının şaibeli olduğu yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Gür, "Yok ya. Bunu diyenler niye şimdiye kadar Gaziantep'te FETÖ'nün finansörleri hakkında hiç ağızlarını açmamışlardır? Nabıoğulları tarafından 150 Milyar TL dava açıldı neredeydiniz o zaman? Benim evim FETÖ tarafından haciz edilirken neredeydiniz? Niye hiç biriniz ağzınızı açmadınız, ne oluyor kardeşim demediniz? Bir yazarın evine haciz konuluyor neredeydiniz o zaman?" dedi.

VATAN HAİNLERİ ÜNİVERSİTEDE Mİ KALSIN?Birilerinin FETÖ'yü korumaya kollamaya almak istediğini öne süren Rektör Gür, "Kusura bakmayın bende ona izin vermem. Buradan ihraç edilenler hep şaibeliymiş yok ya? FETÖ operasyonlarını baltalama adına burada FETÖ'nün elemanları kalsın da çıkar amaçlı ilişkileri devam etsin diyorlar. Bu üniversitede asla böyle bir şey olmaz. Peki arkadaşlar bu vatan hainleri üniversitede mi kalsın? Kusura bakmayın devlet belgesini bilgisini gönderir, benim komisyonlarım çalışır, raporlarını hazırlarlar. Belgeleri görmemezlik göreve ihanettir. İftara üretenlere karşıda bu üniversite gerekli tedbirleri alır, onları sizin vicdanlarınıza havale ediyorum" şeklinde konuştu.

YURT SORUNU YOKBir soru üzerine Rektör Gür, "Gaziantep'te kız ve erkek öğrenci olarak yurt sorunu yoktur. Karataş'taki yurtlarda boşluk bile var. GAÜN'ü tercih edecek öğrenciler açısından yurt sorunu yok. Bunun ön tedbirlerini aldık. Yeni yurtlarda yapılacak" dedi.İHRAÇLARA RAĞMEN GÜÇLÜ AKADEMİK KADROGörevi devraldığında 158 olan profesör sayısını 7 daha artırarak 165’e, 102 olan doçent sayını 103’e, 320 olan yardımcı doçent sayısını da 338’e yükselttiklerini söyleyen Rektör Gür, "GAÜN diğer akademik personelimizle birlikte 1548 kişiden oluşan dev akademik kadrolu bir üniversite hüviyetini kazanmıştır” dedi.EĞİTİM KALİTEMİZ DÜŞMEDİDünyanın 107 ülkesinden, 3 bin 700 uluslararası öğrencisiyle, Türkiye’nin en fazla yabancı öğrencisi bulunan ikinci üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi’nin, 2015- 2016 eğitim öğretim yılında 44 bin 70 olan öğrenci sayısının 50 bin 222’e yükseldiğini, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere Türkiye’nin üç dilde eğitim veren tek üniversitesi hüviyetini taşıdığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Gür, açıklamasının devamında şöyle dedi: “Tıp Fakültemiz; Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edildi" dedi.YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTEYİZYenilikçi üniversite olmanın gereği olarak Ar-Ge çalışmalarını sürdüren üniversitenin, AB ile fonlanan projelerden aldığı destek ile Türkiye’nin 5. üniversitesi olma başarısını elde ettiğini belirten Gür, "7 milyon Avro bütçeli projelerimiz de ön elemeden geçmiş olup, değerlendirmeleri sürmektedir. Yeni cihazlarla her geçen gün biraz daha güçlenerek hizmet kalitesini artıran Şahinbey Araştırma Hastanemizde, KHK’lar ile ihraç edilenlere rağmen bir önceki dönemde aylık 65 bin olan poliklinik sayısı, dönemimizde 5 bin kişi artarak 70 bine yükselmiştir. Üniversitemiz TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi 2016 sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 9. sıraya yükselirken, tüm üniversitelerde ise geçtiğimiz yıla göre 8 sıra birden yükselerek 16. sıraya yerleşmiştir.” dedi.BAŞARISIZLIK İDDİALARI DOĞRU DEĞİLGür, GAÜN’ün uluslar arası değerlendirme kuruluşlarının yaptığı sıralamalarla ilgili bilgi verirken, “Dünyanın saygın değerlendirme kuruluşlarından SCIMAGO değerlendirmelerine göre üniversitemiz dünyanın 635, US NEWS’in değerlendirmesine göre 831. sırada yer almaktadır. URAP’ın bu ay açıklanan dal değerlendirmelerinde ise üniversitemiz İnşaat Fakültesi Türkiye’nin 4., dünyanın ise 365. Sırasına girerken, Tıp Fakültemiz ise Türkiye’nin 21, dünyanın 910. Sırasında yer almıştır. Üniversitemiz iddia edildiği gibi geçtiğimiz yıl ile bu yıl mukayese edildiğinde kan kaybetmemiş, 2015 – 2016 değerlendirmesinde olduğu gibi 2016 – 2017 değerlendirmesinde de 500 – 549 puan aralığındaki yerini korumuştur. Teknik bazı kıstaslarla ortaya çıkan rakamların çarpıtılıp, gerçek rakamların görmezden gelinerek yapıldığı bu değerlendirmeler üzücüdür.”TERCİHE 1000 TL BURSGaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’nin en tercih edilebilirliği yüksek üniversiteler sıralamasında üst sıralarda olduğunu belirten Rektör Gür, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Eleştiri konusu olan ve bu yıl henüz üçüncü mezunlarını veren Hukuk Fakültemiz ise ÖSYM kılavuzunda yer alan Türkiye’nin 178 hukuk fakültesi tercih puan kabul sırasına göre 70. sırada yer alırken, İlahiyat Fakültemiz ise 110 ilahiyat fakültesi arasında 24. sırada öğrenci almaktadır. Gaziantep Üniversitesi’ne tercih sırasında yer veren öğrenci sayısı 167 bin 972 olup, bunlardan sadece 9 bin 329’u yerleşmeye haz kazanmıştır. Yine üniversitemize tercihlerinde ilk sırada yer veren 15 bin 714 öğrenciden ise yalnız 2 bin 552si yerleşme hakkı kazanmıştır. Üniversitemizin yüksek olan tercih edilebilirliğini daha da yükseltmek için, Türkiye genelinde ilk bine girerek üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize aylık 1000 TL karşılıksız burs ve VİP yurdumuzda konaklama imkanı sağlayacağız. Ayrıca, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulumuzun her programındaki ilk 10 öğrenciye 9 ay boyunca aylık 250 TL karşılıksız burs da vereceğiz.” Meral KINACILAR