Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı 2016”nın açılış töreni, Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde Rektör Prof. Dr. Ali Gür’ün açılış konuşmasıyla başladı. İki gün sürecek olan enerji konferansı; 5 salonda toplam 17 oturumda, 16 farklı ülkeden 259 katılımcı tarafından 132 bilimsel bildiri sunumu gerçekleştirilecek. GAÜN Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem Atmaca, " Türkiye son on yıl içerisinde, dünyada doğal gaz ve elektrik talebinin Çin’den sonra en fazla arttığı ülke konumundadır” dedi.

ENERJİ SEKTÖRÜ BÜYÜYOR

Ülkemizin toplam enerji talebinin yaklaşık yüzde 74’ünün yabancı kaynaklardan karşılanmadığını belirten Atmaca, "'Bu durum, yenilenebilir enerji kaynaklarından ciddi oranda yararlanılması gerektiği hususunu gözler önüne sermektedir. Önümüzde sürdürülebilir yerli enerji kaynaklarının kullanılması için atılması gerek büyük adımlar vardır. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, yerel kaynakların kullanımının azami seviyeye yükseltilmesi ve iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri kapsamında, akademisyenlerle sanayinin iç içe çalışarak yeni teknolojiler geliştirmesi büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

BİLDİRİ SUNUMU YAPILACAK

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan'ın da katıldığı açılış konuşmalarının sonrasında yurt içinden ve 16 farklı ülkeden 259 katılımcı tarafından 132 bilimsel bildiri sunumu için oturumlara geçildi. BÜLTEN