CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Özele geçtikten sonra daha iyi olur diye düşündüğünü, ama olmadığını belirterek, "Elektriğimiz dün 5'te gitti 10'da geldi. Tam 5 saat. Tabi muhatapda bulamıyoruz. Arıyoruz kaset çıkıyor şu saatte verilecek, bu saatte verilecek diyor. Fırtına çok büyük afet olmazsa benim elektriğin kesileceği saati bilmem lazım. Böyle bir kültür yok" dedi.

FRANSA'DA 23 YILDIR KESİNTİ OLMAMIŞ

'Kimse hesap sormuyor, 3-5 vatandaş mahkemeye verse ceza alsalar elektrik kesintileri olmaz' diyen Mehmet Şeker, "Şimşek çaktı elektrik gidiyor, dünyada da şimşek çakıyor. Fransa'ya gittiğimde sordum. Fransız 23 senedir bu ülkede elektriğin kesildiğini görmedim dedi. Ben elektriklerin kesildiğini Ankara'da da pek görmedim, denk gelmedim" dedi.

3. DÜNYA ÜLKELERİNDE KALDI

Elektrik kesintisi iletim hattından kaynaklanıyorsa giderilmesi, trafo yetmiyorsa güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Şeker, "Yani dünyayı yeniden keşfetmiyoruz. Bunları yapamıyorsanız hiç kimse çıkıp dünyanın 16.ncı büyük ekonomisiyiz demesin. Artık elektrik kesintisi olan ülke çok az kaldı. 3. dünya ülkeleri bunlar. Türkiye'de elektrik kesilmemesi lazım. Bunun tedbirlerinin ollması lazım. Dünyanın her yerinde oluyor ama elektrik kesilmiyor. Kimse kimseye bahane üretmesin" diye konuştu.