Başkent, Ayedaş ve Toroslar elektrik dağıtım bölgelerini kapsayan 14 ilde IOS ve Android işletim sistemine sahip mobil cihazlardan artık elektrik arızası bildiriminde bulunulabiliyor ve kesintiler hakkında bilgiye ulaşılabiliyor.
Enerji'dan yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Bilgi Sistemleri tarafından geliştirilen ve İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, Bartın, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Çankırı, Kırıkkale, Adana, Gaziantep, Mersin, Hatay, Kilis ve Osmaniye illerinde geçerli olacak mobil uygulama ‘Arıza Bildir’, ‘Arıza Kaydını Sorgula’ ve ‘Planlı Kesinti Sorgula’ bölümlerinden oluşuyor. ‘Arıza Bildir’ başlıklı bölümden kullanıcılar sistemde kayıtlı adresleri, o an bulundukları bölge veya farklı bir adres için aydınlatma, elektrik kesintisi, arıza kaydı ve acil durumlar konusunda kayıt oluşturabiliyor. Oluşturulan kayıtlar bilgi sistemi üzerinden anında sisteme kaydedilerek, sahaya aktarılıyor. ‘Arıza Kaydını Sorgula’ bölümünde ise kullanıcılar oluşturdukları kayıtların durumunu sorgulayabiliyorlar. ‘Planlı Kesinti Sorgula’ bölümünde de, planlı bakım, iyileştirme ve yenileme çalışmaları nedeniyle yapılacak kesintilerden 72 saat öncesinde haberdar olunabiliyor. Uygulamaya IOS ve Android tabanlı cihazlardan erişilebiliyor.
Enerjisa dağıtım şirketleri, 14 ilde 20 milyonu aşan kullanıcısına Türkiye'de lider, Avrupa'da ise örnek gösterilecek bir dağıtım hizmeti sunma hedefi ile çalışmalarına devam ediyor.