Elektrik Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve Enerji Komisyonu Başkanı İslim Arıkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gaziantep Organize Sanayi Bölgesine ziyarette bulundu. Toplantıda, en önemli konu her işletmede bir elektrik mühendisinin çalışması oldu.

Arıkan, toplantılarda, talepleriyle ilgili çözüm yollarının arandığını söyledi. OSB'de bir çok mühendisin istihdam edildiğini belirten Arıkan, "Gerek işletmelerin faydasına, gerek sağlıklı bir toplum yetiştirilmesi için, iş istihdamı olanaklarının sağlanması, Elektrik/Elektronik Mühendisi istihdam etmeyen işletmelerde ileriki süreçte sıkıntı yaşanmaması için destek talep edildi. Özellikle bazı İşletmelerde hakim olan “Usta daha iyi bilir” mantığının kesinlikle geçerli olamayacağı vurgulanarak, Mühendislerin araştırma yapma ve kendini geliştirme ve Bilim Dünyasındaki gelişmeleri takip etme fonksiyonlarına sahip oldukları göz önüne alınarak yetişmelerine destek verilmesi gerektiği özellikler vurgulanmıştır" dedi.

MESLEKİ DENETİM ÖNEMLİ

Arıkan, OSB Müdürlüğü’nden sahte imzaların önüne geçmek, rekabeti dengelemek, mevzuatların takip edilmesini sağlamak adına mesleki denetim için hassasiyet gösterilmesini beklediklerini belirtti.

OSB İMAR YÖNETMELİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK TALEBİ

OSB'de yeni imara açılan yapıların, güneş enerjisi sistemlerinden faydalanması için, bina cephelerinin güneye bakacak şekilde imar yönetmeliklerinin düzenlenmesi talebi iletildiğini ve talebin olumlu değerlendirildiğini belirten Arıkan, "Eenerji müsadelerinde temel topraklama projelerinin istenmesi ve topraklama ölçümleri konularında görüşülerek OSB Teknik birimleri ile çalıştay yapılması hususunda görüş birliğine varıldı" diye konuştu.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRÜNE ZİYARET

Ekip, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Süleyman Tüyer'i de makamında ziyaret etti ve yasa ile kentleşme ve güvenli yapılaşmanın Yapı Denetim Firmalarına verilmesi ile denetimlerin önemine dikkat çekildi. Konu ile ilgili şube tarafından organize edilecek tüm Meslek Odalarının Temsilcileri, Belediye Temsilcileri ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ndeki kontrolörlerin katılımı ile toplantı düzenlenmesine karar verildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT