Gaziantep'te elektrik kesintileri sorunu bitmek bilmiyor. Kentte son zamanlarda artan elektrik kesintileri Kavaklık caddesinde işyeri bulunan esnafı da mağdur ediyor. Kesintiler yüzünden tepki gösteren esnaf, işlerinin aksadığını ve müşterilerine mahçup olduklarını belirtti. Esnaf, "Ani elektrik gelgitlerinden dolayı elektronik cihazlarımız zarar görüyor. Bizler neyse de evinde hastası olan, makineye bağlı yaşayan vatandaşlar ne yapsın, bu kesintiler yüzünden" dedi.

Düzgün ve temiz enerji vermenin Toraslar A.Ş'nin görevi olduğunu belirten esnaf, "Kesintiler dolayısıyla dükkanımızda bazen iş yapamayacak hale geliyoruz. Şirket bu elektrik kesintilerinin önüne geçmeli çareler üretmeli alt yapı tamamiyle sağlam çalışır vaziyete getirilmeli" dedi.

SAVAŞ TÜZEL (SİMİTÇİ)

"KESİNTİLERDEN DOLAYI HAMURLARI ELİMİZLE YOĞURUYORUZ"

" Biz simitçiyiz, sabahın erken saatlerinde işyerlerimizi açmak zorundayız. Ürünlerimiz erken çıktığından dolayı erkenden dükkanımıza gelip hamurlarımızı yapıyoruz. Normalde hamurlarımızı makineyle yaparken kesintilerden dolayı hamurlarımızı elimizle yoğuruyoruz buda bize epey bir zahmet veriyor. Bin tane simit hamurunun elle yoğrulması demek bütün gücünün gitmesi demektir. Dükkanımızda 5 tane soğutucu dolabımız var elektrik gittiğinde bunun içindeki ürünler malzemeler bozuluyor bir keresinde yaz günü bir kesinti olmuştu kesinti altı saat kadar sürdü 1 teneke peynirimle bir sürü yaş pastam heba oldu, dolabımızın teli patladı. Bizler bu yaptığımız pastalarla, simitleri satarak evimize ekmek götüren insanlarız. Bu kesintilerin bir an önce bitmesini istiyoruz yetkililer bu konuya bir çözüm bulsunlar. Genelde bizim cadde üstünde kesintiler sabah saat 8'den öğlen 12'ye kadar sürüyor. Bazan da sabah 5 ila 8 aralığında oluyor."

TURGAY KELEŞOĞLU (BÜFECİ)

"ELEKTRİK KESİLDİĞİNDE REZİL OLUYORUZ"

"Benim büfemde bulunan herşey elektrikle çalışıyor elektrik kesildiğinde rezil oluyoruz. Kesintilerden dolayı müşterilerimize mahçup oluyoruz, hava ısındığında adam soğuk kola istiyor veremiyoruz. Özellikle pazar günleri sabah saatlerinde 8'den öğle 4'e kadar sürüyor kesintiler. Kesintiler dolayısıyla dükkanımızda bazen iş yapamayacak hale geliyoruz. Dükkanımızda 4 tane soğutucu dolabımız var bu dolaplarda elektrik gittiğinde bozulacak diye korkuyoruz . Bir keresinde dolabımız bozuldu motoru yandı dilekçe tutmamıza rağmen elektrik dağıtım şirketinden tamir masraflarını alamadık masrafları kendi cebimizden karşıladık. Kesintiler caddemizde artık sık sık olduğu için yetkililerin artık bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz."

UFUK İLASLAN (BİLGİSAYARCI)

"SADECE KESİNTİLERDEN DEĞİL ANLIK GEL GİT'LERDEN DE MAĞDURUZ"

"Son bir ay içinde 2-3 kez elektrik kesintisi oldu ama biz sadece kesintilerden değil anlık gelgitlerden dolayıda mağduruz . Biz bilgisayarcı olduğumuz için anlık elektrik gel gitlerinden dolayı birçok vatandaşın bilgisayarı darbe görüyor onlarda bilgisayarlarını kurtarmamız için bize getiriyorlar bizde tamir ediyoruz. Bu durum insanlara maddi külfet oluyor insanlar cebindeki 3-5 kuruşu neden bize versinler ki. Vatandaşlara düzgün ve temiz enerji vermek Toroslar A.Ş'nin görevi şirket bu elektrik kesintilerinin önüne geçmeli çareler üretmeli alt yapı tamamiyle sağlam çalışır vaziyete getirilmeli.Vatandaşların bilmesi gereken şu enerji kesintilerinden kaynaklanan her türlü hasar ve maliyeti enerji dağıtım şirketlerinden talep edebiliyorlar unutmasınlar dilekçeyle olmuyorsa bile Valilikte bulunan tüketici hakem heyetine giderek durumu anlatsınlar ve sorunlarına çare bulsunlar."

MURAT KAPTAN (TELEFONCU)

"KESİNTİLERDEN DOLAYI TELEVİZYON VE BUZDOLABIMIZ BOZULDU"

"Elektrik bizim ülkemizde bir kere çok pahalı bu elektrik birde halkada çok fazla paraya malediliyor. Ülkemizde tam anlamıyla tam bir Devletçilik yapılmıyor. Sosyal devlet anlayışında elektriği devletin halka dağıtması gerekirken bizim ülkemizde bunu çeşitli şirketler aracılığıyla yapıyorlar şirketlerde çeşitli vergiler ve yapılandırmalarla elektriği vatandaşlara çok pahalıya satıyor yoksa nerde görülmüş 60 TL'lik elektrik kullan 30 TL' lik vergi öde bu sana 90 TL'ye patlasın. Bizim caddede sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Dükkanımıza gelen müşterilerin büyük kesimi kesintilerden dolayı yaşanan ani voltaj yükselmelerinden dolayı telefonlarını yaptırmak için bize geliyorlar kesintilerden dolayı bizde mağdur olduk televizyon ve buzdolabımız bozuldu yetkili mercilere dilekçe yazdığımız halde bunların paralarını alamadık. Vatandaşlar özellikle elektrik abonmanlıklarını kendi üstlerine alsınlar bu ani gelgitlerden dolayı yaşanan kesintilerde ürünleri zarar görürse paralarını o şekilde talep edebiliyorlar bizim abonmanlığımız kendi üzerimize değildi fakat vatandaşlar bu konuya dikkat ederlerse zarar görmezler. Kesintiler Tedaş özelleştikten sonra sık sık olmaya başladı. Kesintilerden dolayı biz neyse de evinde hastası, yaşlısı, makineye bağlı yaşayan vatandaşlar var en ufak kesinti bunların hayatıyla oynar. " Haluk ŞAHİN