Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'in 'Gaziantep'’in enerji altyapısı için 261 milyon TL altyapı yatırım ödeneği çıktı' şeklindeki müjdesi bile esnafın elektrik isyanının önüne geçemiyor. Atatürk bulvarında işyeri bulunan esnaf, son zamanlarda artan kesintilerden dolayı mağdur olduklarını, elektronik malzemelerinin büyük zarar gördüğünü belirterek, soruna en kısa sürede çözüm istedi. Elektrik sorununun artarak devam ettiğini belirten esnaf, "Elektrik gelgitlerinde zararımız çok oluyor. Bu yüzyılda elektrik kesintisi yaşanıyorsa o ile ve ülkeye yakışmayan bir durumdur" dediler.

İŞTE ESNAFIN GÖRÜŞÜ

YUNUS AYTAÇ (AYAKKABICI)

"ELEKTRİK SORUNUMUZ ARTARAK DEVAM EDİYOR"

"Elektrik sorunumuz artarak devam ediyor. Cumartesi günü tam iş satinde elektirikler bir gitti normalde yarım saatte gelmesi gerekirken 2, 3 saat elektrik gelmedi. Bu kesinti yüzünden dükkanımızda işimizi de yapamadık müşterimize karşı birşeyde diyemedik. Bizim dükkanımızda elektrikle çalışmayan birşey yok müşterilerimiz ürünlerini sordukları zaman mağdur oluyoruz. Kesintileri Tedaş'a bildirmek için aradığımızda hat ya meşgul ya cevap vermiyorlar. Bu kesintilerden dolayı dükkanımdaki kalıp makinası yandı elektrik panom patladı hemen tamir ettirmek zorunda kaldık."

NECMETTİN KILIÇ (KARACA İLETİŞİM)

"BİZİM DÜKKANIMIZDA HERŞEY ELEKTRİKLE DÖNÜYOR"

"Bizim dükkanımızda aklınıza gelebilecek herşey elektrikle dönüyor. Örneğin: Hatta kontör atacağız elektrik lazım, uydu makinesi ayarlanacak elektirik lazım, post cihazından para çekilecek elektrik lazım. Geçtiğimiz Cumartesi burada 2, 3 saat elektrikler gitti müşterilerimize mahçup olduk, müşterilerimiz git gel yapmak zorunda kaldılar. Hatta bir müşterimiz köyden gelmişti işini halledemeden köyüne dönmek zorunda kaldı. Tedaş zamanı geldiğinde elektrik faturalarını bize zorlada olsa ödetiyor, iki faturamız aştığı zaman hemen elektrikleri kesiyorlar bu kesintilere bir çözüm bulsunlar. Bizler her elektrik gel gittiğinde korkuyoruz voltaj ya düşük geliyor ya yüksek geliyor bu durumun elektronik aksamımıza zarar verebileceğini düşünüyoruz."

MEHMET ÖZTİN (ELEKTRONİK TAMİRCİSİ)

"ELEKTRİK GELGİTLERİNDE ZARARIMIZ ÇOK OLUYOR"

"Elektrik gelgitlerinde zararımız çok oluyor. Misalen müşterimiz geliyor tamir yapacağız elektrik gidiyor bu bizi zor durumda bırakıyor. Kesintiler son zamanlarda artmaya başladı. En son elektrik gelgiti bu cumartesi yaşandı 2,3 saat elektrikler gelmedi müşterilerimiz mağdur oldu. Bu kesintilerden dolayı lehim makinem yandı, elektrikli panom yandı. Lehim makinesi ucuz diye attık fakat elektrikli panonun motorunu İstanbul dan getirdik buda bize ekstra masraf oldu. Kesintilerde Tedaş'ı eskisi gibi şikayet edecek bir mercide yok. Tedaş özelleşti fakat bizi mağdur ediyor ya gereken önlemi alsınlar yada devlet tekrardan Tedaş'ı işletsin."

OKAN BAŞARAN(CEVİZLİ KIRTASİYE)

"FİRMA DEĞİŞTİKTEN SONRA İLK FATURAMIZ ÇOK YÜKSEK GELDİ"

"Artık hemen hemen bütün dükkanlarda olduğu gibi bizim dükkanımızda da her malzeme elektrikle çalışıyor. Post makinemiz, fotokopi makinamız, aydınlatma sistemimiz, sayısal makinemiz en basit kitapların fiyatını bilmiyoruz barkod sistemiyle kitap fiyatlarını okuduğumuz için kesintilerde müşterimiz geldiğinde kitap yok diyoruz. Elektrikdeki bu kesintiler özellikle firma değiştikten sonra yaşanmaya başladı. Genel olarak firma değiştikten sonra ilk faturalarımız çok yüksek geldi. Benim evimde elektrik faturası normalde 50 TL gelirken bir sonraki ayda 103 TL geldi. Firma özelleştikten iki ay sonraysa yine 50 TL geldi. Bunun nedeni nedir bilmiyoruz yetkililer bu işe bir çözüm bulmalı."

ADEM ÖRNEK (TELEFONCU)

"TEDAŞ'TA ÇOK BÜYÜK BİR PROBLEM VAR"

"2014 yılında yaşıyoruz. Gaziantep'in en merkezi noktasında doğal afetler yaşanmadan elektrik kesintileri yaşanıyorsa Tedaş'ta çok büyük bir problem var. Yaşadığımız bu yüzyılda elektrik kesintisi yaşanıyorsa o ile ve ülkeye yakışmayan bir durumdur. Kesintiler son zamanlarda bizim buralarda sık sık yaşanmaya başladı. Kesintiler zamanında dükkanımızı kapatmış gibi oluyoruz, müşterilerimiz geldiğinde onlara ürün gösteremiyoruz adeta dükkanlarımızda bomboş oturduk. Yetkilerimiz bu soruna bir çözüm bulmalı." Haluk ŞAHİN