Gaziantep'te sık sık kesilen elektrikler vatandaşları canından bezdirdi. Kent merkezinde yaşanan ani elektrik kesintilerinden işyerlerindeki elektronik araçların ve ürünlerin bozulduğunu söyleyen esnaf, yetkililerin kesintilere bir çare bulmasını istedi.

Elektriklerin gitmesi üzerine mağdur olan vatandaşlar bakın neler söyledi?

KESİNTİLER ALT YAPI EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLANIYOR

Kesintilerin alt yapı eksikliğinden kaynaklandığını söyleyen ADD Gaziantep Şube Başkanı M. Rasim Hengirmen, "Bu kesintiler alt yapı eksikliğinden kaynaklanıyor. 21. yüzyılda medeni insanların en önemli ihtiyacı elektrik. Bu elektriğin 10 dakika kesilmesi nerede olursa olsun hayatı felç etmek demektir. Elektriğin kesilmemesi için nufus artışı ve diğer şeyler göz önüne alınarak yönetimlerin planlı, programlı alt yapı çalışmalarını önceden yapmaları gerekirdi. Bunun yanında enerji ihtiyacı devletlerin yatırımlarında ilk sırada gelir. Yönetimlerin ikinci, üçüncü derecedeki ihtiyaç yatırımlarını erteleyip, enerji alt yapı çalışmalarını yapmaları gerekir. Ülkemizde ne yazıkki bu durumu ciddiye alacak yönetim yoktur" şeklinde konuştu.

DÜKKANIMDA DOLAPLARIMIN MOTORU YANDI

Kesintiler yüzünden kent meydanında bulunan dükkanında 3 tane dolabının yandığını söyleyen Hasan Usta, "Elektrik kesintileri sık olunca dükkanımda bulunan dolaplardan üç tanesinin motoru yandı değiştirmek zorunda kaldık bu durum bizi ekonomik olarak sıkıntıya soktu. Son bir sene içinde 1000 sefer elektrik kesintisi oldu. Sürekli şartel patlıyor, kaldırmıyorsa yenileyin kardeşim şarteli" şeklinde konuştu.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ KIŞIN DAHA ÇOK OLUYOR

Yaşanan elektrik kesintilerinin kışın sıklıkla yaşandığını söyleyen Bülent Tancan "Kentteki elektrik kesintileri kışın çok sıklıkla oluyor. Kaçak elektriğe bir çözüm bulsunlar. Kaçak kullanımlar Gaziantep genelinde çok fazla kırsal kesim ödemiyor biz faturamızı ödüyoruz ama ödemeyenlerin faturasınıda bize kesiyorlar" diye konuştu.

YAĞMUR YAĞDI ELEKTRİK GİTTİ

Bakkal Faruk Kaya ise yaşanan kesintilerde ürünlerinin zarar gördüğünden yakındı. Kaya, "Alt yapı eksikliği olduğu için bir yağmur yağdı elektrik gitti. Garajlarımızı su bastı, dinamo çalışmadı,suyu boşaltamadık. Ürünlerimiz zarar gördü. dondurmalarımız eridi, dolapta yoğurdumuz ekşidi. Kentte alt yapı çalışmaları çok eksik. Yazın bunlar böyle oldu da ya kışın bu kesintiler yaşanırsa vay bizim halimize" dedi.

BÜTÜN İŞİMİZ ELEKTRİKLE DÖNÜYOR

Kesintiler sebebiyle müşterilerinin işini hazırlayamadığını söyleyen Hayri Yol, "Sabahtan akşam 10'a kadar Emek'te elektrikler gelmedi. Bizim bütün işimiz elektrikle dönüyor. Müşterilerimizden biri kesinti sırasında elbisesini istedi, veremedik, ayıp oldu. Gün geçtikçe memleket büyüyor, herkes aşırı derecede elektriğe yükleniyor. Bu kesintilere bir çare bulunmalı, sorun trafodaysa bunlar değişsin" diye konuştu.

TAŞERONLAR SADECE PARA KAZANMAYA ODAKLANIYOR

İş saatinde kesintilerin olmasını olumlu karşılamayan esnaf Erdal Duruk, "Bu kesintilerin iş saatinde olması mantıklı değil. Tatil günlerinde kesintiler olsa hadi neyse iş saatinde olunca biz mağdur oluyoruz. Bizim işimiz komple elektrikle fön, klima, buzdolabı, bunların hepsi elektrikle çalışır. Kesintilerin olmaması için önlem alınmalı alt yapı çalışmaları daha sağlıklı olmalı. Elektrik biliyorsunuz özelleştrildi. Elektrik dağıtımı taşeronlar aracılığıyla yapılıyor. Bunlarda işi bilmiyor, kötü yapıyorlar. Taşeron firmalar sadece para kazanmaya odaklanıyor, ondan işleri savsaklıyorlar" dedi.

ALTYAPIYA ÖNEM VERİLSİN

Şehir merkezinde dükkanı bulunan esnaflardan Hayri Azar, elektrik kesintilerinin elektrikli eşyalarını bozabileceğini belirtti. Azar, "Şehrimize bir yağmur yağdığında elektrik kesiliyor. Bu durum hep böyle. Yarım saat kuvvetli yağış olsun yolları sel alıyor. Bizim dolabımız var, elektrikli eşyalarımız var bunlar bozulabilir. Bu durumun çözümü için şehrimizin alt yapı çalışmalarına daha fazla ağırlık verilmeli" dedi.

YAĞMUR YAĞDI ELEKTRİKLER GİTTİ

Gaziantep kent merkezinde yaşanan elektrik kesintilerini değerlendiren Bayram Demirtürk, "Geçtiğimiz gün yağmur yağdı elektrikler gitti. Emek'te 23.00'a kadar elektrikler gelmedi Allah korusun orada elektriğe bağlı hastası olan olsaydı ölürdü. Bu kesintilere bir çözüm bulunsun" diye konuştu.

ELEKTRİĞİN KESİLMESİ İŞLERİN DURMASIDIR

Elektronik eşya tamir atölyesi işleten Hilmi Helvacıkara ise, elektrik kesintilerinden dolayı rahatsız olduğunu belirterek şunları söyledi: "Yaşanan elektrik kesintileri bizi rahatsız ediyor dükkanımızda herşey elektrikle çalışıyor. Elektriğin kesilmesi bizde işlerin durması anlamına gelir. Elektrik idaresi özelleşti bari işlerini iyi yapsalar. Ani elektrik kesintilerinde ve gelip gitmelerinde elektrikle çalışan makinaların motoru bozulur. Yetkililer bu konuda birşeyler yapmalı" şeklinde konuştu. Haluk ŞAHİN