Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer, inşaat firmalarının elektrik aboneliği alırken mağduriyet yaşadığını, yasada olmayan prosedürlerle karşı karşıya bırakıldıklarını belirterek, "Bu konuda enerji bakanlığı ve EPDK'ya rapor yazacağız" dedi.

MÜTEAHHİTLER PROSEDÜRE BOĞULDU

TEDAŞ özelleştirildikten sonra, özel şirketin abonelikte yeni yeni prosedürler çıkardığını, bu prosedürlerin yasal da olmadığını iddia eden Rıdvan Köksüzer, "Örneğin yapı denetçisinden, yapı denetim şirketinden birtakım belgeler, imzalar istemeye başladılar. Oysa belediyeden iskanını almış, her türlü sorumluluğunu yerine getirmiş bir şirketin aboneliğinin hemen yapılması lazım. Yeni prosedürler çıkarılarak iş zorlaştırılıyor. Yasal anlamda istedikleri evrakların hiçbir dayanağı yok. Dolayısıyla yasal olarak kendisine yetki verilmediği halde bu tür evraklarla işin prosedüre boğulması, işin zorlaştırılması yanlış bir uyulama" dedi.

FİRMALAR MAĞDUR

'Yapı denetim firmaları, belediye ve çevre şehircilik bakanlığına karşı sorumlu' diyen Köksüzer, "Kendilerinin yapı denetçisiyle, denetçisinin imzasıyla ne işi var? Her türlü sorumluluğunu yerine getirmiş bir inşaata aboneliğin hiç bir belge istenmeden verilmesi gerekiyor. Bu prosedür işkencesi inşaat firmalarına aşağı yukarı 1 aydır uygulanıyor. Konuyu Tedaş müdürü ile konuştuk. Tedaş müdürü kendisinin yapacağı bir şeyin olmadığını, konunun kendilerini aştığını, genel müdürlüğün böyle bir karar aldığını söyledi. Bina her türlü teknik sorumluluğunu yerine getirmiş. Biz TEDAŞ'ı şöyle görüyoruz, vatandaşa elektrik satan ticari bir kurum. Kış geliyor, firmalar mağdur" diye konuştu.

GTO VE DERNEK OLARAK TAKİPÇİSİYİZ

İnsanların en doğal hakkının elektriğine, suyuna kavuşması olduğunu belirten Köksüzer, "İnşaatı bitmiş her firma prosedürler yüzünden beklemek zorunda kalıyor. Gerek Ticaret Odası, gerek Müteahhitler Derneği olarak konunun takipçisiyiz. Biz bu konuda gerek enerji bakanlığı, gerek EPDK'ya rapor yazıyoruz" dedi. Meral KINACILAR