Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de El Kaide örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 22 şüphelinin Van Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürüyor.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin değerlendirilmesi üzerine Van Cumhuriyet Başsacılığı'nın talimatı ile dün sabah Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri harekete geçti. Van'da çeşitli adreslere yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında El Kaide'nin önemli isimlerinden ve Guantanamo Hapishanesi'nde kalan İbrahim Şen, Akit Gazetesi'nin Van eski sorumlusu Kenan Gül'ün de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında İstanbul'daki Haksöz Dergisi yazarı Abdulkadir Şen Gaziantep'te, Guantanamo'da 2 yıl tutuklu kalan ve 2008'de serbest bırakılan İbrahim Şen' ise Van'daki Kevenli TOKİ Konutları'nda gözaltına alındı.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Van'da gözaltına alınan 18 kişi ile İstanbul, Kilis ve Kayseri'de gözaltına alınan ve Van'a getirilen 4 kişi ile birlikte toplam 22 şüphelinin Van Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürerken, bu soruşturmayı 3 savcının yürüttüğü belirtildi. Van Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan şüphelilerin avukatları da görüşme için Emniyet Müdürlüğü'ne alındı. Van'daki operasyon ardından Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Van Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan henüz açıklama yapılmadı.

DHA