Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay, tüm meslek mensuplarının birlikte var olabilmek adına el ele vermeleri gerektiğini söyledi. Özbay, "El birliği ve güç birliği yaptığımız zaman dayanışma sağlayıp, ortak hedeflere ve sorunların çözümü için taleplerimize yöneldiğimizde tüm engeller aşılacaktır" dedi.

Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik yasasının kabulü ile ilgili açıklama yapan Özbay, "Günümüzde muhasebeciliğin, işletmeler ve işletmelerin oluşturduğu ekonomik sistem açısından öneminin sürekli artması ve ülkenin ekonomik kalkınmasında öncü rol alması nedenleriyle mevzuatta karşılaşılan sorunların önemle vurgulanması gerekmektedir. Çünkü meslekte yaşanan aksaklıklar tüm ekonomiyi etkilemektedir.

Bundan böyle temel amacımız; uygulamadan elde edinilen tecrübeler sonucu kanunun açık verdiği alanları doldurmaktır" diye konuştu.

TALEPLERİMİZ

Özbay, "Mükerrer Bildirim Taleplerinin Kaldırılması: İş yükünün hafiflemesi ve iş akışının hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi açısından bildirim talepleri ile ilgilenen kurumların bu taleplerini kamunun elinde var olan bilgi bankaları üzerinden alması sağlanmalıdır. Mali Tatilin Gerçek Mahiyette Mali Tatile Dönüşmesi: Mali tatil, sadece meslek mensuplarını ilgilendirmeyip, mükellefleri ve maliye çalışanlarını da ilgilendirmektedir. Her yıl Temmuz ayının 1 ile 20’si arasında gerçekleştirilen tatil döneminde beyanname verilmemesi, gerekli hallerde nöbetçi vergi dairelerinin ve meslek odalarının görev alabilmeleri sağlanmalıdır. Beyannamelerinin verilme süreleri ödeme süreleri ile birleştirilmelidir. KDV de tevkifat uygulaması getirilmelidir" dedi. BÜLTEN