Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erhan Saraçoğlu, yılda 8 bin hastaya anjiyo yapıldığını söyledi. Anjiyo ameliyatlarının yalnızca bacaktan yapılabildiğine dair düşüncelerin de yanlış olduğunu belirten Dr. Erhan Saraçoğlu, "Hastanemizde, kasıktan yapılan anjiyo dışında, el bileğinden de anjiyo yapılabiliyor. Bu operasyonu yapacak çok tecrübeli doktorlarımız var" dedi.

Son teknoloji cihazlarla hastalara müdahale edildiğini söyleyen Dr. Saraçoğlu, Gaziantep'in kardiyoloji yükünü Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nin çektiğini ifade etti. Dr. Saraçoğlu, Damar içi utrasonografi ve kalp içi 3 boyutlu EKO gibi başka hastanelerde bulunmayan birçok teknolojik müdahale aracı kullandıklarını ifade etti.

YILDA 40 BİN HASTA

"Hastanemizde yılda 40 bin hasta kardiyoloji polikliniğine başvuruyor" diyen Saraçoğlu, "Bunların yaklaşık 8 binine anjiyografik girişimsel müdahale bulunuyoruz. Yani 8 bin hastaya damar açma, damar genişletme, kalp deliği kapatma gibi müdahalelerde bulunuyoruz. 22'si yoğun bakım olmak üzere 64 yatağımız var. Son zamanlarda ülkelerinde ki iç savaştan kaçarak şehrimize sığınan Suriyeli sığınmacıların tedavileri de hastanemizde yapılıyor. Özellikle savaş sırasında şarapnel parçalarıyla yaralanan Suriyelilerin tedavisini de burada uzman doktorlarımızla yapıyoruz" şeklinde konuştu. DHA