Antalyaspor karşısında ilk yarıda kontrollü bir oyun sergilediklerini söyleyen Ercan, “ İki, üç tane Cenk ile yakaladığımız pozisyonumuz vardı. İkinci yarıda oyun kontrolümüzün dışında rölantide gidiyordu. Futbolda çok değiştirilemeyecek sürelerden birinde golü bulduk bu bizim için çok önemliydi, aslında bir şeyleri anlatmak istiyorum. İsmael sosa ve Binya, Salı günü geldi üçüncü kalecimizi kadroya aldık, bunları kesinlikle şikâyet anlamında algılamayın. Tabi ki galibiyet insanı güldürüyor ama eksiklerimiz var bunları da biliyoruz.

MAÇ BİTMEDEN TEPKİ VERMEYİN

"Seyirciden dolayı biraz sitemimiz var" diyen Ercan, maç bitmeden genç oyunculara tepki verilmesini doğru bulmuyorum. Bütün bunlara rağmen ligin ikinci yarısına galibiyetle başladığımız için çok mutluyuz, bu bize tekrar güven kazandıracak yeni takviyelerle beraber bundan sonra daha güvenli, daha iyi ve daha çok pozisyon üreteceğiz” dedi.

ORHAN, TAŞKIN VE YASİN'İ UYARDIK

Orhan Gülle’nin çabuk oynama adına en kısa yolu seçtiğini belirten Ercan, “Biz antrenmanlarda Orhan’a, Taşkın’a ve Yasin’e top kullanırken tedirgin olmaları istemediğimizi söylüyoruz ama maçın ve takımın durumu onları bir tedirginliğe itiyor. Seyircinin tepkisi Orhan’ın geri oynamaya yönelik doğru olabilir ama yuhalanma olayına katılmıyorum. Orhan Gülle genç bir oyuncu, hem bizim ve hem de Türk Milli takımı için bir değer kötü oynayabilir, belki yarın daha iyi oynayabilir.

CENK'İN TEDİRGİNLİĞİ VARDI

Gol öncesi pozisyonda İsmael Sosa’ya direk kaleye doğru orta yapmasını istedim orada aynı zamanda Popov’da iyi top kullanabiliyor, Sosa iyi orta yaptı ve Cenk iyi tamamladı. Cenk Antalya maçında birkaç tane daha gol atabilirdi ama ben onun adına da seviniyorum geçmişten gelen bir tedirginliği vardı özellikle stoperlerle çok iyi mücadele etti. Savunma anlamında da bize çok katkı sağladı, bunlar hep iyi gelişmeler, bundan sonra daha iyiye doğru gideceğiz” dedi.

TERCİH KADRO SIKINTISI YÜZÜNDEN

Genç oyuncuları kazanmanın zor olduğunu söyleyen Ercan, “ Bu gibi oyuncuları 15 – 20 dakika da oynatabilirsiniz ama bu tercihimiz tamamen kadro sıkıntısından kaynaklanıyor. Bunları mazeret olarak kabul etmeyin ama Antalyaspor karşısında da maça eksik kadroyla çıkmamız bir gerçektir” dedi.

MİNİMUM İKİ, MAKSİMUM ÜÇ

Sol açık ve forvet hattında oyunculara ihtiyaçları olduğunu ifade eden Ercan, “Açıkçası o bölgelere de oyuncular düşünüyoruz. Minimum iki maksimum üç oyuncu alacağız, “ diye konuştu.