Halkbank, geleneksel iftar yemekleri kapsamında Gaziantep Bölgesi’nde bulunan iş ortaklarıyla bir araya geldi. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, üneydoğu’nun yıldızı Gaziantep’in, özel sektörün girişimci ruhuyla Türkiye ekonomisinin lokomotif illerinden biri olduğunu söyledi.

Ramazan ayı dolayısıyla Erzurum, Trabzon, Bursa, Eskişehir ve Diyarbakır’ın ardından Gaziantep’te düzenlenen iftar yemeğine Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve çok sayıda iş adamı ile bölgedeki banka şubelerinin çalışanları katıldı. Taşkesenlioğlu, “Finansal göstergelerimize Gaziantep Bölgesi özelinde baktığımızda reel sektöre desteğimizi Bölge bazında da görebiliyoruz. Bölge Koordinatörlüğümüze bağlı 44 şubemizle, KOBİ’lere kullandırılan nakdi kredilerimiz yıllık bazda yüzde 21 artarak ilk çeyrekte 2 milyar 510 milyon TL’ye yükseldi. Aynı dönemde bölgenin toplam mevduatı yıllık bazda yüzde 4 artışla 1 milyar 683 milyon TL’ye, toplam nakit kredileri ise yüzde 27 artışla 3 milyar 966 TL’ye ulaştı. Bölgeye olan desteğimiz yılın ikinci yarısında da artarak devam edecek.”

ÖRNEK ŞEHİR

Halkbank’ın Gaziantep bölgesinde yürüttüğü çalışmalarla, iş ortaklarına verdiği desteği gelecekte de sürdüreceğini belirten Taşkesenlioğlu, “Gaziantep tarım, sanayi, ticaret ve turizm alanlarının hemen hepsinde söz sahibi olan örnek bir şehir. Gaziantep gibi bereketli bir şehrin, kendisine verilen her desteği ekonomik olarak bir kazanıma dönüştüreceğinden hiç şüphemiz yok. Gaziantep bölgesinde bulunan değerli iş ortaklarımızın gelecekte de ülkemizin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Gaziantep’te bugün 15 şubemiz aracılığıyla halkımıza ve esnafına hizmet vermekten büyük bir kıvanç ve memnuniyet duyduğumu bir kez daha belirtmek isterim” dedi. İHA