GAZİANTEP, (DHA) - CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, ekonomik sıkıntının giderek arttığını ve Gaziantep'te onlarca fabrikanın kapandığını, 15 bin insanın işsiz kaldığını söyledi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse, Organize Sanayi Bölgesi'nde kapatılan fabrikadan ayrılan işçilerin katıldığı basın toplantısında hükümeti eleştirdi. Ülkenin ekonomik anlamda kötüye gittiğini savunan Köse, "AK Parti, iç güvenlik yasası ile değil iş güvenlik yasasıyla ilgilenmesi gerekiyor. İşçi çıkartmaları, işyeri kapatmaları Türkiye’nin bugüne kadar iyi idare edilmediğinin en bariz göstergesidir. Öyle ki ihracatın lideri marka şehir olarak bilenen Gaziantep OSB’de onlarca işyeri kapatıldı, 15 binin üzerinde işçi işinden oldu" dedi.

Toplantıda işçiler adına konuşan Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ağca ise OSB'de işten çıkarmaların süreceğini belirterek, "Daha nice fabrikalar daha nice bacalar sönecek. Bu bacanın sönmesi bizlerin aç kalması bizlerin çocuklarına ekmek götürememesine neden olacak. Hükümetimiz işten çıkarmaların hesabını sormalılar. Hesap soramayan hükümet acizdir" diye konuştu.