Adalet yok, iç huzurumuz ve barışımız ciddi oranda zedelendi. Ak Parti-MHP ittifakının Türkiye'ye kazandıracağı bir şey yok. Ana sorunlarımızı çözmeye yönelik hiç bir projeleri yok." dedi.

TOPLUM MÜHENDİSLİK YAPIYOR

Mahmut Toğrul, beraberinde HDP Gaziantep 4. sıra Milletvekili adayı Atiye Okay ile birlikte Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi ile seçim çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Kamuoyu yoklamalarında çok iyi noktada olduklarını, HDP barajı aşmalı diye toplumun kendine göre mühendislik yaptığını anlatan Toğrul, "7 Haziran seçimlerindeki oyumuzu bu seçimde aşacağız. Partimize ciddi olumlu tepki var" diye konuştu.

KORKU VE KAYGI VAR

Ülkede iç huzur ve iç barışıh ciddi olarak zedelendiğini öne süren Toğrul şunları söyledi:"Buna bağlı olarak da ekonomimiz çökmüş durumda. Bundan zarar gören ekonominin zararını en fazla hisseden kent ise Gaziantep. Suriye ve Irak'ta yaşananlar, iç huzurun kalmaması Gaziantep ekonomisini ciddi anlamda dibe vurdurmuş durumda. Esnaf kan ağlıyor. Esnaf battık, son demlerimizi yaşıyoruz diyor. Ben esnaftan bu gibi cümleleri Gaziantep'te ilk kez duyuyorum. Dolar ve Eurodaki yükselişten dolayı son 10-15 gün içinde piyasaya 15 milyar dolar para sürüldü. Faiz yükseltildi ama tüm bunlara rağmen yapısal önlem alınmıyor. Sermayenin kendini güvende görmesi lazım. Korku ve kaygı var. Bu anlamda demokrasi, insan hakları, adalet sisteminin sağlıklı işlemesi gerekiyor."

ÇOK ŞİKAYET ALIYORUZ

Seçim çalışmaları sırasında halktan belediyelerin hizmetleriyle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını da anlatan Toğrul şöyle konuştu:"Ülke genelinde olduğu gibi yerelde de sorunlar çok. Çarpık kentleşmenin bu çağda en kötü yaşandığı her halde Türkiye'nin önemli illerinden biri Gaziantep. Yatırımın ranta göre planlandığı, yeşil alandan tutun, trafiğe kadar her şeyin curcunaya dönüştüğü bir kentte yaşıyoruz. Hava kirliliğinde ilk 5 içerisindeyiz. Türkiye'nin en pahalı suyunu içiren bir belediye. İsmini okuldan, parktan sildirmelerine rağmen hala Celal Doğan ismi akla geliyorsa oturup birilerinin neyi eksik yapıyoruz diye düşünmesi, kendilerini gözden geçirmeleri lazım. 100. Yıl Parkının birçok yerden kesildiğini görüyoruz, Batal Höyük'ün orada tekrar yüksek binalar yapılaşmadan bahsediliyor. Kentsel dönüşüm adı altında nerdeyse bir rant alanı yaratıldı. Bir yağmur yağdığında bu şehir sular içinde kalıyor. Belediyelerle ilgili korkunç şikayetler alıyoruz."

SORUNLARI ÇÖZECEK PROJELERİ YOK

'Ak Parti iktidarı artık tüm argümanları tüketti' diyen Toğrul şöyle konuştu:"Şu anda tüm yetkiler güç ellerinde ama ekonominin ne hale geldiğini gördük. Milletvekili sayısının artması güçlü meclis anlamına gelmiyor, meclis yetkileriyle meclis kararlarıyla güçlendirilir. Ak Parti MHP ittifakının Türkiye'ye kazandıracağı bir şey yok. Ana sorunlarımızı çözmeye yönelik hiç bir projeleri yok. Bu seçim Ak Parti'nin artık tüm kredisini tükettiği 16 yıllık kredisini bitirdiği bir seçim olacak." dedi. Meral KINACILAR