Gaziantep Ekoloji Derneği, inşaat mühendisleri odası başkanlığı binasında ekoloji paneli düzenledi. Panelde, ekolojik tahribatlarla ilgili bilgiler verildi.

Antep Ekoloji Meclisi üyesi Mesut Balcan Gaziantep’teki Ekolojik tahribatlarla ilgili bilgiler verirken, Amed Ses Şube yöneticisi Necdet Sezgin ‘Ortadoğu Su Savaşları’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Beyza Üstün ise, 'Suyun Metalaştırması' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

AMA ÇÖZÜM ÖNERİSİ YOK”

Görev ve yapacaklarının çok olduğunu belirten Antep Ekoloji Meclis Üyesi Mesut Balcan, “Her zaman örnek veriyorum aslında kapitalizmin ekolojik tahribatlar veya bütün tahribatlar konusunda tespitleri gerçekten doğru ve yerinde. Ama çözüme dair hiçbir önerisi yok. Antep Ekoloji Meclisi olarak savunduğumuz toplumsal ekoloji ile derin ekoloji arasındaki en temel fark budur. Örneğin derin ekolojistlerin en fazla eleştirdikleri konulardan birisi, birinci doğa ile ikinci doğa arasındaki o ayrım. İnsanın aslında doğanın dışına çıkarılmasında ekolojik bütün sorunların çözüleceği konusundaki tezidir. Halbuki bu bir yanılsamadır. Bu bir tespittir. Ama bu bir çözüm önerisi değildir. Pratikte hiçbir yeri yoktur” diye konuştu. İHA