Gaziantep’te Cumhurbaşkanlığı seçimi için AK Parti’nin inanılmaz bir tempo sergilemesine karşın, çatı partilerinin yerinde sayışı dikkat çekiyor. AK parti teşkilatları, Belediye Başkanları ve Milletvekilleriyle gece gündüz demeden Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan için çalışırken, CHP, MHP, BBP ve diğer Çatı partilerinin Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Gaziantep’ten gittikten sonra ortalıkta gözükmeyişi, çeşitli eleştirileri beraberinde getiriyor. Bu arada Çatı partilerine karşın, Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için HDP başta olmak üzere çok sayıda örgütlerin Gaziantep’te daha aktif olduğu belirtiliyor.

HEYECAN YOK

Çatı partilerinin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Gaziantep’e gelişinde yaşadığı heyecanın birden bire kaybolması, şehirde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Özellikle CHP ve MHP’de Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilçeler, mahalle ve köylerde çalışmalarının olmadığı gözlenirken, AK Parti’de ise yüksek tempolu bir seçim propagandası aralıksız devam ediyor. Özellikle CHP’liler, Cumhurbaşkanlığı seçimi için sahaya çıkılmayışının ciddi olarak sorgulanması gerektiğini söylerken, MHP’de ise çatı partileriyle ortak işbirliği konusunda yeterince aktif rol almaları gerektiği vurgulanıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Gaziantep’e gelişinde yaşanan heyecanın ve bütünlüğün yerinde yeller estiğini söyleyen partililer, “oysa umutlanmıştık, çünkü hepimiz heyecanlanmış ve hareket geçmiştik. Ancak Ekmeleddin bey Gaziantep’ten gitti, seçim çalışmaları adeta bitti. Ne gazetelerde ne televizyonlarda nede mahalle ve köylerde CHP’lileri, MHP’lileri göremiyoruz. Ama AK Parti her yerde”diye konuşuyorlar.

SADECE OTOBÜS GEZİYOR

Çatı partilerinin Cumhurbaşkanı seçimi öncesi, sahaya çıkmayarak sadece giydirilen bazı otobüslerle seçim çalışması yaptığını belirten, bu partilere yakın kişiler “elbette otobüs de gerekli, ama çatı partililerinin yetkileri şehirde varlığını otobüsle hissettirmemeli. AK Parti sokak sokak, mahalle mahalle, gece gündüz demeden dolaşıyor, bayramda esnafı geziyor, bizim partimizin teşkilatları ise tatil yapıyor. Böyle şey olurmu”diye konuşuyorlar.

DEMİRTAŞ YANLILARI AKTİF

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyen ama şehirde yeterince etkili olmadıkları gözlenen partilere karşın, Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için yoğun bir çalışma temposunun olması dikkatlerden kaçmıyor. Yarın şehrimize geleceği ve önce STK’larla bir toplantı yapacağı, daha sonra da miting düzenleyeceği belirtilen Selahattin Demirtaş’ın ciddi destek görmesi, çeşitli yorumları beraberinde getiriyor. HABER MERKEZİ