İslahiye ilçesinde meydana gelen sel baskınında 1 ev yıkılırken, 52 adet küçükbaş hayvan telef oldu.

İslahiye'de etkili olan sağanak yağışın sele dönüşmesi hayatı olumsuz etkiledi. Yağızlar Mahallesi’nde ikamet eden Kadir Kurt isimli vatandaşın Kurban Bayramı’nda satmak üzere beslediği 70 küçükbaş hayvandan 52 tanesinin bir kısmı barınağının bulunduğu alanın çökmesi sonucu, bir kısmını da selin götürmesi sonucu telef oldu. Kadir Kurt’un kardeşi Mehmet Kurt’a ait ev ise, artan şiddetli yağış nedeniyle tamamen göçtü. Yağış sırasında evde oturan aile güvenlik gerekçesiyle evden tahliye edildi.

İKİ KÖPRÜ YIKILDI

Sağanak yağışta 5 mahalle zarar gördü. Şiddetli yağış aynı zamanda yollarda çökmeye neden olurken, ilçede bulunan 2 köprü yıkıldı. Boğaziçi Mahallesi’nde taşan Akçay Deresinde bulunan ve 4 mahalleye elektrik sağlayan elektrik direği devrildi, mahalle yakınlarında bulunan köprü hasar gördü. Köprüden araçla geçişler çökme tehlikesi nedeniyle jandarma tarafından yasaklandı.

EKİPLER SEFERBER EDİLDİ

Selin ardından mahallelerde incelemelerde bulunan İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, gece saat ikiden bu yana çalıştıklarını belirtti. Çakıcı “Alt yapıyı düzeltmeye çalışıyoruz. Can kaybı yok Allah'a şükür. Diğer alt yapıyı halledeceğiz. Büyük bir afet yaşandı. Bunu çözmeye çalışıyoruz. Bütün ekiplerimiz Büyükşehir, Gaski ve DSİ görevlileri buradalar. Allah'a çok şükür can kaybı yok. Hasar tespitlerine başladık” dedi. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, tüm ekiplerini bu bölgeye seferber ettiğini söyledi. İHA