CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Ak Partililerden tepki alırken, partisinden ise destek görüyor. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, "Akif Bey, şehrimizin milletvekili ve bir tespitini meclis kürsüsünde paylaşmıştır. Bunun da takdiri kamuoyuna aittir" derken, CHP geçici il başkanı eski Bakan Abdulkadir Ateş, Akif Ekici'nin parmak bastığı konuların doğru olduğunu, ancak konuşmasının sonunda kullandığı üslubu tasvip etmediğini belirtti. CHP Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hüseyin Yalçın, Akif Ekici'nin sonuna kadar arkasında olduğunu, desteklediğini, hatta böyle bir çıkış yaptığı içinde teşekkür ettiğini söylerken, Şehitkamil ilçe başkanı Kadir Yücel de, "Hakaretvari herhangi bir şey yoktur. Mecaz olarak kullanılmış bir kelimedir" dedi.

GÖKDAĞ:TAKDİR KAMUOYUNUN

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, ülkeyi tek adam anlayışıyla yönetmek adına bütün kurumları yok sayan bir anlayışla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Anayasa mahkemelerini tanımayan, Anayasadaki yeminine rağmen tarafsızlığını korumayan, bir cumhurbaşkanı profili ile karşı karşıyayız. Asıl tartışılması gereken mesele bu. Muhtarları, kaymakamları yasaya uymadan, yasaya uymamaya davet eden yani bu ülkede başta Anayasa mahkemesi olmak üzere bütün yargı kararlarına uyma ve toplumladaki bütün insanları davet etmesi gerekirken, kendisi uymuyor. Anayasa mankemesi kararına uymadığını ve uymayacağını, tanımayacağını söyleyen bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Ülkeyi tek adam anlayışıyla yönetmek adına bütün kurumları yok sayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunun ne kadar sağlıklı bir anlayış olduğunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE YAKIŞMADI

Akif Ekici'nin bir tesbitini meclis kürsüsünde paylaştığını söyleyen Gökdağ, "Akif Bey, şehrimizin milletvekili ve bir tesbitini meclis kürsüsünde paylaşmıştır. Bunun da takdiri kamuoyuna aittir. Ama burada sorgulanması gereken bir husus varki oda şu;Ak Partili milletvekilleri bir milletvekiline yakışmayacak tarzla Akif Ekici'ye karşı fiili davranışta bulunmuşlardır. Eğer Akif beyin söyledikleri hoşlarına gitmiyorsa çıkar meclis kürsüsünden düşüncelerini ifade ederler. Yani meclisi bir fiili güçle, kaba kuvvetle yönetme anlayışı kabul edilecek bir anlayış değil. Burası Türkiye Büyük Mille Meclisi, çıkar düşüncelerinizi, eleştirilerinizi meclis kürsüsünde söylersiniz" diye konuştu.

ATEŞ:AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLLERİ YANLIŞA YANLIŞ DEMEDİ

Akif Ekici'nin önemli bir konuyu dile getirdiğini, parmak bastığı konulara katıldığını belirten CHP geçici İl Başkanı Abdulkadir Ateş, "Akif Bey, benim dinlediğim kısımda diyorki, kardeşim siz Cumhurbaşkanının, genel başkanın söylediği herşeyi hiç bir itiraz etmeden olduğu gibi kabul ediyorsunuz ama Türkiye'nin bir çok sorunu var. Bu sorunlara gözünüzü kapatıp hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsunuz. Allah'ın bir kulu bir gün çıkıpta, yanlışsa yanlış olduğunu söylemedi. Bu demokrasimiz için doğru bir şey değil. Milletvekillerini halkın taleplerini, sorunlarını gündeme getirsinler, sorunların çözümüne katkıda bulunsunlar diye meclise gönderiyoruz. Özellikle Gaziantep'te Ak Parti'de siyaset yapan arkadaşlar, Başbakana, Cumhurbaşkanına, üst düzey yöneticilere bir gün çıkıpta bunu yanlış yapıyorsunuz demedi. Bazen genel başkanlar da, cumhurbaşları da hata yapabilir, bunu halkın temsilcileri dile getirmeli, yoksa dikta rejimleri olur" diye konuştu.

EKİCİ'NİN ÜSLUBUNU TASVİP ETMİYORUM

Akif Ekici'nin, parmak bastığı konuların doğru olduğunu, ancak konuşmasının sonunda kullandığı uslübu tasvip etmediğini dile getiren Ateş, "Sayın Akif Ekici'nin kullanmış olduğu ifade, üslup doğru değil. Bu daha usulünce söylenebilirdi. Ancak Ekici'ye Akp sıralarından laf atılınca sinirlendi. Ama parmak bastığı konular doğru. Bazen genel başkanın söylediği doğru değil, yanlış denilebilmeli. Ancak AKP'de bu alışkanlık maalesef yok. Akif beyi vatan haini gibi ilan etmelerini de yanlış buluyorum. Bunu artık anlamak lazım. Yargı var, adalet var Türkiye'de. Buraya giderler. İnsanı yerden yere vurup hakaret etmek doğru değil. Yüzlercesi hakaret ediyor, bu kabul edilemez bir durum. Adalesizlik, hukuksuzluk varsa bunun yolu var. Koru halinde Akif beyede hakaret edilmesini doğru bulmuyorum. Son bölümdeki uslübu kabul etmiyorum, tasvip etmiyorum ama meclis genel kurulunda AKP milletvekilleri neler söylemiş, tutanakları da isteyip bakacağım" diye konuştu.

YALÇIN: EKİCİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hüseyin Yalçın, Akif Ekici'nin sonuna kadar arkasında olduğunu, desteklediğini söyledi. Yalçın, "Böyle bir çıkış yaptığı içinde kendisine teşekkür ediyorum. Herkesin içinden konuştuğunu dile getirdi. Hakaret yok. Sadece bir tesbitte bulundu. Yani bence iki oturum ceza doğru olmadı. Akif bey bir çok kişinin söylemek istediği şeyi dile getirdi. Ülkenin içinde bulunduğu durum normal bir durum değil, bunu savunmakta normal değil. Bizde vekilimize sahip çıkıyoruz sonuna kadar arkasındayız. Herkesin bir tarzı var, vekilimizin tarzıda bu, sert değildi. Sözleriyle ülke gündemine oturması beni gururlandırdı" diye konuştu.

YÜCEL:AKİF EKİCİ MECAZ ANLAMDA KULLANDI

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Kadir Yücel, Akif Ekici'nin sözlerinde hakaret olmadığını savunurken, "Sayın Vekilimiz, büyük bir cesaret örneği göstermiş ve Türkiye'nin bir gerçeğini, toplumun bir yarasını dile getirmiştir. Hakaretvari herhangi bir şey yoktur. Mecaz olarak kullanılmış bir kelimedir. Olayların buraya kadar taşınmamasını ifade etmiştir. Bunu insanların farklı yerlere çekmesi doğru değil. Ben hakaret görmedim. Türkiye'nin bir gerçeği var. İnsanların birlik ve beraberlik içinde olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin her tarafı kan ağlıyor. Bizim ekonomimiz dip yapmış, ülkemiz bölünmenin eşiğinde, dış politikamız çökmüş. Biz bunlarla uğraşacağımıza anlamsız tartışmalar yaratıyoruz. Sayın vekilimizin tepkisi gayet olumlu ve haklıdır. Kendisinin yanındayız, doğrunun ve haklının yanında olduğumuz için sayın vekilimizinde yanındayız" diye konuştu. Meral KINACILAR