*TOKİ'nin Kamil Ocak'ta konut sevdası var

*Trafik sorunu uydu kentlerle çözülür

*Gelecek turistler Şanlıurfa'ya gidiyor

*Gaziantep saat 7 den sonra ölü kent oluyor

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Kent meydanı yapılacağı sözünü verdiği Stadyumun yerinde cami projesinden vazgeçildiğini söyledi. Ekici, "O fikirden, o düşünceden vazgeçildiği duyumunu aldım. O konuda ısrar ederek yanlış bir uygulamayı da yapmayacaklarına inanıyorum. Gaziantep'in geleceği için bu kötülüğü hiç kimse yapamaz, yapmayacaklarına inanıyorum. Buna ne Büyükşehir belediye başkanı, ne bizler ne de Gaziantep'te yaşayanlar müsaade etmeyecektir" dedi.

GAZİANTEP İÇİN ÇOK CİDDİ BİR ŞANS

Stadyumun taşınması, o alanda 85 bin metrekarelik bir alanın çıkmasının çok ciddi bir şans olduğunu, bunun Gaziantep'in talihi olduğunu belirten Akif Ekici, "Şehirlere böyle bir fırsat 300-500 yılda çıkmaz. Stadyum taşınıyor, stadyumun yanında kapalı spor salonu var ve buna Demokrasi meydanı, Bedesten'in yeri de dahil olduğunda 100 bin metrekarelik bir alan doğuyor. Böyle bir alan bir daha kolay kolay elimize geçmez. Başka bir şehrin böyle bir şansı yok. Gaziantep'e böyle bir şans, böyle bir fırsat doğmuştur. Önemli olan burayı meydan olarak Gaziantep'e kazandırmak. " dedi.

GAZİANTEP SAAT 19.00'DAN SONRA ÖLÜ ŞEHRE DÖNÜŞÜYOR

Gaziantep'in bir kültür turizmi platosunun içerisinde yer aldığını, Hatay'dan, Mardin'e kadar olan bir bölgeye, dünyanın değişik yerlerinden ve ülke içerisinde çok fazla turist geldiğini belirten Ekici, "Bu dönem hariç bölgemize yoğun bir turist geliyordu. Turist Gaziantep'e geldiğinde görebileceği birkaç yer var, görüyor ve akşam konaklamak için Şanlıurfa'ya gidiyor. Çünkü Gaziantep saat 19.00'dan sonra ölü bir şehir haline dönüşüyor" dedi.

TURİSTLER URFA'YA GİDİYOR

Gelen turistlerin cebinde parası olan, ekonomisi düzgün olan turistler olduğunu, bunların 5 yıldızlı otel lobilerinde ve restoranlarında olmak istemediğini söyleyen Ekici, şunları söyledi:"Turistler, Gaziantep'e özgü yemeklerin yapıldığı, kebapların yapıldığı, Gaziantep folklorünün sunulduğu mekanlarda gecesini de geçirmek istiyor. Burada bu fırsatı bulamayınca Urfa'da sıra gecesi dinlemek için gidiyorlar. İşte bu noktada Stadyumun yerine yapılacak kent meydanı önemli"

FATMA HANIM SÖZ VERDİ

Kent meydanının etrafında kafelerin ve restorantların olması, gelen yabancıların ve yerli turistlerin akşam 19.00'dan sonra müzik dinleyebildiği ve eğlenebileceği, dinlenebileceği mekanların oluşturulması gerektiğini anlatan Ekici, "Bununla ilgili büyükşehir belediye başkan adaylığı döneminde taahhüt etmiştim. İsmi Gazi meydanı olsun demiştim. İsmi Gazi meydanı veya başka bir isim olur ama bu işin gerçekleşmesi gerekiyor. Kent konseyinde de bunu dile getirdim. Fatma hanımda kesinlikle burasının kent meydanı olarak Gaziantep'e kazandırılacağını söyledi, bunun sözünü verdi. Bu açıklaması bizi son derece mutlu etti. Fatma hanımın sözünün arkasında duracağına inanıyorum" diye konuştu.

GAZİANTEP'E BU KÖTÜLÜĞÜ HİÇ KİMSE YAPMAZ

Stadyumun yerinin meydan olması gerektiğini ve bu konunun takipçisi olacaklarını dile getiren Ekici, bu alana cami yapılmayacağını da söyledi. Ekici şöyle konuştu:"Gaziantep'te cami yapılacak çok sayıda yer var. Cami yapılmasına bir karşı değiliz. Nüfusun yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir ülkede tabi ki cami yapılmalı, cami ihtiyaçtır ama cami meydana yapılmamalı. Cami yapılarak meydanın katledilmesine Gaziantepliler müsaade etmeyecektir. Ben düşünceden vazgeçildiğinin duyumunu aldım. Şu anda o söylemden vazgeçildiğini biliyorum. O konuda ısrar ederek yanlış bir uygulamayı da yapmayacaklarına inanıyorum. Gaziantep'in geleceği için bu kötülüğü hiç kimse yapamaz. Yapmayacaklarına inanıyorum. Ne buna büyükşehir belediye başkanı müsaade edecektir ne bizler müsaade edeceğiz, ne de diğer siyasi arkadaşlar ve Gaziantep'te yaşayanlar bu konuya müsaade etmeyeceklerdir".

TOKİ'NİN KONUT SEVDASI VAR

Stadyumun yerine TOKİ'nin konut yapmakla ilgili bir sevdası olduğunu da belirten Ekici, "Bu Gaziantep'in trafiğini, hava sirkülasyonunu ve Gaziantep'in geleceğini çökertir. Buna ben büyükşehir belediye başkanının da müsaade etmeyeceğine inanıyorum. Böyle bir adım atılırsada Gaziantep için bir felaket olur, bu felaketi Gaziantep'in başına getirmemek için elimizden gelen her türlü çabayı gayreti sarfederiz. Önemli olan bu alanda insanların oturacağı, dinleneceği mekanlar olması. Ayrıca eski çocuk yuvası, kebapçıların olduğu sokaklar restore edilmeli ve Gaziantep'e özgü yemeklerin sunulduğu mekanlar haline getirilmeli. Gaziantep dünyada gastronomi şehirleri içerisinde iyi bir yere geldi. kebabı baklavasıyla onun için buralara bir canlılığın getirilmesi gerekiyor."

TRAFİK DE, ULAŞIM DA RAHATLAR

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, trafik sorununun caddelerin genişletilmesi, kavşak düzenlemeleriyle çözülemeyeceğini, şehrin kuzey ve güneyine yapılacak uydu kentlerle bu sorunun üstesinden gelineceğini söyledi. Ekici, "Güneyde ve kuzeyde 30'ar bin konutluk projemiz vardı. Fatma hanım bunun ilk adımını attı. Bizim projemiz mahalle kültürüne uygun bir şekilde 5 katı geçmeyecek, geniş balkonlu bahçesi olan konutlardı. Şehri kuzeye ve güneye doğru yayarsanız şehirdeki yoğunluğu alırsanız, şehrin trafiği rahatlar. Bu yapılırsa, trafikte, ulaşımda rahatlar, hava kirliliğinin de önüne geçilir" dedi.

ESNAF İÇİN İFLAS SİGORTASI

Milletvekili seçildiği günden bu yana, halkın sorunlarının çözümü için meclise önergeler verdiğini belirtten Ekici, "3-5 konuya parmak bastım. Yazar kasayla ilgili girişimlerim sonucu bu konu 1 yıl ertelendi. Şimdide esnafla ilgili bir teklifimiz var. İşçilerde olan işsizlik sigortası gibi esnaf iflas sigortasının getirilmesini istiyoruz. Esnaf çalışıyor, yıllarca devlete vergi ödüyor sigorta ödüyor, bir anda işi kötü gidiyor, hem de hükümetin aldığı yanlış kararlardan etkileniyor işini kapatıyor. Adam ne yapacak aç mı kalacak? Buna belli bir sigorta getirilmesi gerekir. En az 6 ay 1 yıl esnafa kepenk kapatma sigortasının getirilmesi noktasında hazırlık yapıyorum. Bu konuda kanun teklifini parlamentoya getireceğim. Bir diğer konu, trafik sigortası vekasko. Hem kasko hem trafik sigortası var. Trafik sigortası önce 150-200 liraydı. Ancak aşırı arttı. Adamın 5-6 bin liralık arabası var 900 TL trafik sigortası gelmiş. Bununla ilgilide girişimlerimiz devam ediyor" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR