Cumhurbaşkanının AKP Gaziantep il kongresinde Kamil Ocak Stadyumunun yerine cuma camisi yapılacağını dikte etmesinin demokrasiyle, hukuk devletiyle bağdaşmadığını ifade eden Ekici şunları söyledi: “Kamil Ocak stadyumunun yerinin Gaziantep’e yakışır bir kent meydanı olarak değerlendirilmesi hususunda 100’e yakın sivil toplum kuruluşunun beyanları var, Gazianteplilerin talepleri var, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın vaatleri var. Ama Cumhurbaşkanı yılda bir veya iki kez teşrif ettiği şehrimizle ilgili bu önemli kararda ‘cami yapılacak o kadar’ diyor. Gazianteplilerin kent meydanı konusundaki yoğun talebini de çatlak ses diye yorumluyor. Kamil Ocak stadyumu konusunda asıl çatlak ses Gaziantep’te yaşamayanların sesleridir”

Burada karşı çıktıkları hususun ‘cami yapılması’ konusu olmadığının altını çizen Ekici “Cumhurbaşkanının açıklaması kent ihtiyacına değil popülizme yönelik, ortak aklı yok sayıyor ‘ben ne dersem o’ mantığı güdüyor, demokrasiyle değil otokrasiyle bağdaşıyor. Dolayısıyla bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

Stadyum alanı için Gazianteplilerin çoğunluğunun istediği gibi geleneksel kent dokusuyla uyumlu, yeşil alan odaklı kamusal bir projenin uygulanması gerekliliğini tekrar eden CHP’li Ekici açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Geldiğimiz bu son nokta bize Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı’nın iradesi, dirayeti ile ilgili de fikir verecek. Bakalım Başkan seçim vaatlerini mi tutacak, Cumhurbaşkanı’nın emrine mi uyacak; Gazianteplilerin istikbalini mi düşünecek, koltuğunun bekasını mı önceleyecek; Saray’ın adamı mı yoksa Gazianteplilerin Başkanı mı olacak; şehrin tarihini, kültürünü, dokusunu mu sahiplenecek yoksa popülizme mi sarılacak hep beraber göreceğiz.

BURASI ANKARANIN İRADESİYLE DEĞİL GAZİANTEPLİLERİN İRADESİYLE KENT MEYDANI OLARAK KALACAKTIR.”