TBMM Sanayi Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 2015 yılı içinde Gaziantep'te bine yakın ticari işletmenin kepenk kapattığını söyledi. Ekici, "Bu nedenle esnafımızın işsiz geçirdikleri sürede bir sosyal koruma mekanizması oluşturulması gerekiyor. Bu mekanizma da esnafa işsizlik maaşı verilmesini sağlayacak fondur" dedi.

Ekici yaptığı yazılı açıklamada, siyasi alanda yaşanan istikrarsızlık ve ortaya çıkardığı krizlerin, toplumun bütün kesimlerini olduğu gibi esnaf ve sanatkarları da vurduğunu ifade ederek, bu konuda ivedilikle çok sayıda adım atılması gerektiğinin altını çizdi.

YARALAR SARILMALI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun verilerine göre 2015 yılı içinde Gaziantep'imizde 1000'e yakın, yurt genelinde ise 25 binden fazla ticari işletmenin kepenk kapattığını kaydeden Ekici, esnaf ve sanatkarlar için oluşturulacak bir işsizlik fonuyla, bu duruma düşen esnaf ve sanatkarlarımızın yarasını bir nebze de olsa sarılabileceğini söyledi.

AVM'LER HAKSIZ REKABET ORTAMI YAŞATTI

Ekici, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Birçok kesimin olduğu gibi esnaf ve sanatkarların acil taleplerine de duyarsız bir iktidarla karşı karşıyayız. 'Esnaf ve sanatkarlarımız, hem işveren hem de işçi konumundadır. AVM'lerin yarattığı haksız rekabet ortamı, ekonomide ortaya çıkan kaotik yapı, ülkenin kimi bölgelerinde yaşanan terör ve şiddet olayları nedeniyle işleri bozulan esnaf-sanatkarlarımız işyerini kapattığında, kendileri ve ailelerinin hayatını idame ettirebilmelidir. Bu nedenle esnafımızın işsiz geçirdikleri sürede bir sosyal koruma mekanizması oluşturulması gerekiyor. Bu mekanizma da esnafa işsizlik maaşı verilmesini sağlayacak fondur. İşsiz kalan çalışanlara işsizlik maaşı ödenirken, sosyal güvenlik primini kendisi ödeyen esnafa böyle bir hak tanınması şarttır." HABER MERKEZİ