CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Uluslararası Şeffaflık Derneği öncülüğünde oluşturulan "Açık Koalisyon" girişiminin kampanyasına katıldı. Ekici, imzaladığı taahhütnameyle 26. dönem milletvekilliği görevi süresince yolsuzlukla mücadele etme, hesap verilebilirlik, dürüstlük, hukukun üstünlüğü ilkelerinin esas alınmasını destekleme sözünü de vermiş oldu.

Ekici, imzaladığı beyannameyle, kendisinin ve aile fertlerinin mali yükümlülükleri ile mal varlıklarına ilişkin bilgileri kamuoyuyla paylaşmayı taahhüt etti. CHP'li Ekici'nin imza attığı beyannamede, Siyasi Ahlak Yasası’nın çıkartılması ve Birleşmiş Milletler Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesi’nde yer alan yolsuzluk suçları yönünden milletvekili dokunulmazlığının ve kamu görevlilerinin her türlü soruşturma ve yargılama ayrıcalığının kaldırılması için çaba gösterme sözü de yer alıyor.

TEMİZ TOPLUM TEMİZ SİYASET

Ekici, imzaladığı taahhütnamenin, siyasal temsiliyet mekanizmasının şeffaflığı ve hesap verebilirliği açısından büyük bir önem taşıdığını kaydetti. Taahhütnameyi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda CHP'li vekilin de imzaladığını hatırlatan Ekici, 'temiz toplumun yansıması temiz siyasettir' dedi.

CANI GÖNÜLDEN İMZA

Medeni ve ahlaklı hiçbir toplumda, başta siyaset kurumu olmak üzere hiçbir kamu makamının şahsi çıkar elde etme aracı olarak kullanılamayacağını ifade eden Ekici şunları belirtti: "Dürüstlük, şeffaflık, hesap verebilirlik elbette sözle, taahhütnameyle olmaz, eylemle olur. Bunun farkındayız ve 26'ncı dönemde yapacağımız görevler, yürüteceğimiz mücadeleler bu konudaki kararlığımızın göstergesi olacak. Altına imza attığımız bu taahhütname de aynı zamanda siyasal ahlak ve bu konuda yürüteceğimiz çalışmanın belgesi niteliğini taşıyor. Gönül isterdi ki, iktidar partisi yönetici ve milletvekilleri de bu 'ahlak beyannamesi'ne imza atabilseydi. Temiz toplum temiz siyaset hedefiyle yürüteceğimiz mücadelenin sonucunda, iktidar partisi yöneticilerinin ve hatta bürokrasinin bütün kadrolarının 'Dürüstlük Taahhütnamesi'ne canı gönülden imza vereceği bir Türkiye'ye kavuşacağımıza inanıyorum. " HABER MERKEZİ