Oto Sanayi Sitesi'nde neler oluyor ?

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Şahinbey Oto Sanayi Sitesi esnafının ödeye ödeye eritemediği işyeri taksitleri konusunda İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Ekici önergesinde, Gaziantep merkezinde faaliyet gösteren oto tamircilerinin ‘kentsel dönüşüm’ uygulaması ile birlikte Şahinbey Belediyesi’nce Karataş’ta yaptırılan oto sanayi sitesine toplandığını anımsatarak, bu süreçte oto sanayi esnafına birden fazla mağduriyet yaşatıldığını belirtti. Sitede dükkânların açık artırma usulüyle ihaleye çıkarıldığını, bu durumun hem dükkân maliyetlerini çok yükselttiğini hem de siteden dükkân alamayıp pek çok esnafın açıkta kalmasına neden olduğunu ifade eden Ekici, asıl mağduriyetin ise işyeri taksitlerinin ödenmesi aşamasında gün yüzüne çıktığına dikkat çekti.

9 BİN TL TÜFE FARKINA GİTTİ

140 bin TL bedelle siteden dükkân alan bir esnafın, peşinat dışında bugüne kadar 12 bin lira taksit ödemesi yaptığı halde, bu ödemesinin 9 bin lirasının TÜFE farkına gittiğine; bu 12 bin liralık ödemenin borç ana parasından sadece 3 bin lira düşürdüğüne işaret eden Ekici, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, "Belediyelerin Arsa, Konut Ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralaması Ve Satışına Dair Genel Yönetmelik’in 15 inci maddesinin f bendinde “Bu bent kapsamında yapılan taksitli satışlar için belediye meclisince belirlenecek vade farkı uygulanır” ibaresi yer almaktadır. Bu ibare çerçevesinde, esnafın mağduriyetini dikkate alarak Belediye Meclisi’nde vade farkını düşürmeye yönelik yeni bir karar alınacak mıdır?" sorusunu sordu. NECMETTİN GÖRGÜN