CHP Milletvekili Akif Ekici, AK Parti'li bir yöneticinin "Gazinatep üç-beş sokak serserisine boyun eğmeyecektir. Huzurun bozulmasına boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" sözlerine tepki gösterdi. Ekici , “memleketi bu hale getirenler, teröriste ‘sokak serserisi’ muamelesi yapanlardır” dedi.

Ekici, AKP iktidarının terör ve teröriste yaklaşımı konularında ciddiyet ve samimiyet sorunu olduğunu belirtti. Daha önce IŞİD’in ‘öfkeli sünni gençlerin hareketi’ olarak nitelendirildiğini hatırlatan Ekici şimdi de teröristler için ‘üç-beş sokak serserisi’ olarak adlandırılmasına tepki göstererek, “Ülkemizi, Gaziantep’imizi hedef alan saldırıları, üç-beş sokak serserisi değil teröristler gerçekleştiriyor. Bunu göremeyenler, görüp de gizlemeye çalışan aymazlar yüzünden Türkiye bugün bu batağa saplanmıştır'" diye konuştu.

HİÇ ŞAŞIRTICI DEĞİL

"Geçmişte PKK’nın Habur şovuna ‘umut verici, sevindirici gelişme’ diyenler, güvenlik güçlerine ‘teröristleri görmezden gelin, sakın ateş açmayın” talimatı verenler veya ‘yardım TIR’ı’ adı altında terör gruplarına silah mühimmat gönderildiği ortaya çıkınca olayın üzerini örtmek için kırk takla atanların şimdi çıkıp teröristi ‘sokak serserisi’ olarak görmesi aslında hiç de şaşırtıcı değil" diyen Ekici, "Şaşırtıcı olan tek şey, bu siyasetçilerin hala Türkiye’nin huzurlu bir ülke olduğunu savunabilmeleri. Terör artık, Türkiye’nin her bölgesini tehdit ediyor. Birilerinin ‘sokak serserisi’ dediği teröristler, en güvenlikli yerlere canlı bomba veya patlayıcı düzenek yerleştirilmiş araçlarla intihar saldırıları gerçekleştirebiliyor. Gaziantep’imiz ne kadar huzurluysa, Kilis’imiz ne kadar güvendeyse Ankara da İstanbul’da İzmir de o kadar huzurlu ve güvenlidir. Şehirleri kan gölüne çeviren gözü dönmüş teröristler ne kadar ‘sokak serserisi’ ise memleketi bu hale getiren siyasetçiler de o kadar ‘devlet adamı’dır!” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ