Müftü işine baksın

Ekici, "Sayın Müftü kent meydanına cami yaptırmak için bunu söylüyor. Bu çok kötü bir düşünce. Tasvip etmiyorum, doğru bulmuyorum müftü kendi işine baksın. Şehirde 500 metrede bir tane cami var, camiye ihtiyaç yok. Bu ülkenin okula, hastaneye bu kadar acil ihtiyacı varken bunları söylemek ne bir müftüye yakışır, ne bir başkasına yakışır." dedi.

ULU CAMİ VAR, NAKIBOĞLU CAMİ VAR

'Camiye karşı olmadıklarını ancak bir yerde cami dolup taşıyorsa, cemaat sokaklara caddelere taşıyorsa, namaz kılacak yer bulamıyorsa cami yapılmalı' diyen Akif Ekici, "Bu ülkenin okula hastaneye bu kadar acil ihtiyacı varken bunları söylemek ne bir müftüye yakışır, ne bir başkasına yakışır. Doğru şeyler değil bunlar. Gaziantep'te çok sayıda devasa büyük cami var. Müftü daha başka şeylerle uğraşabilir. Ülkenin eğitimiyle, sağlığıyla ilgili bu kadar sorun varken bunları söylemek de çok doğru şeyler değil. Gaziantep'te koca Ulu cami var, Nakıboğlu cami var" dedi.

CAMİLER BOMBOŞ

Müftünün şehrin merkezine cami yapılsın derken, şehir meydanına cami yapılsmasını istediğini ,bunun kötü bir düşünce olduğunu dile getiren Ekici şunları söyledi:" Bunu tasvip etmiyorum, doğru bulmuyorum. Müftü kendi işine baksın. Şehrimizde çok sayıda cami var. Gönül istiyorki keşke camiler dolsa, ancak bomboş kalıyor. Özellikle camiler vakit namazlarında bomboş. Cuma günleri biraz doluyor onun dışında hep bomboş. Halkta görüyor, vatandaşta görüyor, cami cemaati de görüyor. Cami cemaatide söylüyor zaten" diye konuştu.

BİR SÜRÜ CAMİ VAR

Gaziantep'te 500 metrede bir tane cami olduğunu ve camiye ihtiyaç olmadığını belirten Ekici, "Yeteri kadar camimiz var. Hem de şehrin simgesi olacak bir sürü cami var. Müftü görev süresi dolunca yarın gidecek. Bu şehir 2 milyon insanın şehri. Müftünün Gaziantep'teki kent meydanına cami yaptırmak için söylediği bu sözleri doğru bulmuyorum. Gaziantep olarak buna karşı çıkıyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR