CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 2016 yılında KPSS’ye girip, yüksek puan aldıkları halde kamuya ataması yapılmayanlara yaşatılan mağduriyet ile YGS sınavında öğrencilere dağıtılan kalitesiz kırtasiye malzemelerini Meclis gündemine taşıdı. Merkezi olarak yapılan sınavların her birinde farklı farklı sorunlar yaşandığını belirten Ekici “Şifreyle, kopyayla, soruların çalınmasıyla şimdiye kadar gençlerimizi, öğrencilerimizi mağdur eden FETö’ydü. Bayrağı şimdi de ÖSYM mi devraldı?” diye sordu.

2016 KPSS MAĞDURLARI

CHP’li Ekici, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle verdiği önergede, 2016 yılı KPSS puan türlerinin geçerlilik süresinin 1 yıla indirildiği, ancak bu değişiklik sonrasında yaşanan darbe girişimi sonrasında kamuda personel alınlarının durduğunu dolayısıyla da 2016’da KPSS’ye giren gençlerin, aldıkları puanlarla her hangi bir kamu kurumuna müracaat dahi edemeden sınavlarının geçerlilik süresinin bittiğini hatırlattı.

ÜCRETLERİ DE SORDU

CHP’li Ekici Binali Yıldırım’a, ilk açıklandığında 425 TL’yi bulan, ancak tepkilerden sonra 120 TL’ye düşürülen sınav ücretleri konusunda da sorular yöneltti. Tepki çektiği için açıklandıktan bir gün sonra değiştirilen alan testlerini ayrı kitapçık ve zaman dilimlerine alma ve gençlerden her bir sınav için ayrı ücret talep etme uygulamasının hangi gerekçelerle yapılmak istendiğini soran Ekici “Üniversite mezunu gençlerimize istihdam yaratamayan iktidarın KPSS sınavları aracılığıyla işsiz gençlerimizden gelir toplaması sosyal devlet ilkesi ile bağdaşıyor mu?” sorusuna da cevap verilmesini istedi. HABER MERKEZİ

FOTO: