Yapılandırdığı borçlarının ilk taksitini ödemek için 30 Kasım’da internet vergi dairesi ve bankalara başvuran binlerce vatandaşın, çöken sistem yüzünden ödeme yapamadığını belirten, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Maliye ve Ulaştırma bakanlarına mükelleflere yaşatılan bu mağduriyetin nasıl tazmin edileceğini sordu.

EKİCİ ŞUNLARI SORDU

CHP’li Ekici Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan şu sorulara cevap vermelerini istedi:
- 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi için son gün olan 30 Kasım 2016 tarihinde internet erişiminin yavaşlatılmasının/kesilmesinin nedeni nedir?
- 30 Kasım 2016 tarihinde, yapılandırılan borçlarının ilk taksitini internet vergi dairesi üzerinden ödemek isteyen, ancak internetteki kesinti/yavaşlık nedeniyle bu işlemi gerçekleştiremeyen vatandaşlarımız için süre uzatımına gidilmesi düşünülmekte midir?
- İnternetteki yavaşlık/kesinti nedeniyle borçlarını internet üzerinden ödeyemeyen ve maddi kayba uğrayan vatandaşımızın bu kaybı nasıl karşılanacaktır? "HABER MERKEZİ