Sait Köse'nin istifasıyla boşalan CHP Gaziantep İl Başkanlığı görevini devralan eski Milletvekili Akif Ekici, ilk basın toplantısını yaptı. Sait Köse'nin de katıldığı basın toplantısında konuşan Akif Ekici, önemli mesajlar verdi. Partililerden parti disiplinine uymalarını isteyen Akif Ekici, sosyal medya üzerinden partiyi küçültücü eleştiriler yapılmaması konusunda da uyarılarda bulundu. Ekici, "Mahallerde delege tespiti başlayacak. Hiç bir kimseye mahalleye sandık konmadan, mahallenin görüşü alınmadan delegelik yaptırmayacağım. Eleştiriye açık bir yapıyız. Mutlak eleştiri olması gerekir. Ama eleştiri olarak ulu orta her yerde konuşmamalıyız. Partili parti disiplinini bilmeli. Burası CHP, herkes haddini bilmeli ve ona göre davranmalı. bende dahil, ben il başkanı olarak haddimi bilmeli haddime göre davranmalıyım" dedi.

İl binasında yapılan basın toplantısına ilçe başkanları ve çok sayıda partili de katıldı. Toplantıya Yönetim Kurulu üyelerinden Mustafa Doğan, Ahmet Yılmazkaya, Fethi Albayram, Neşet Uçar, Raşan Kebenç, Ali Şahin, Özgür Metin Bektaş, Gökçe Kanbalta şehir dışında olduğu için katılmazken, Lütfü Demir, İrfan Kaplan, Halil Acıoğlu, Naci Kılıç, , Zeki Böke, Arif Kaplan, Ali Süyür, Mahmut Öztürk, Hasan Çolak, Necip Akpek, Resul Alagöz, Özgür Metin Bektaş, Nesrin Tuncel, Mahmut Demirel, Kemal Çevik, Cemal Koca, Ahmet Polat hazır bulundu.

Akif Ekici, bu görevi örgütün kendilerine verdiğini belirterek, "Örgüt bizi uygun gördü. Partiyi toparlama görevini bize verdi. Ben inanıyorumki CHP'yi bugün itibariyle şahlandıracağız, eski gücüne eski kudretine kavuşturacağız" dedi.

KÖSE:CHP'NİN NEFERLERİYİZ

Ekici sözü il başkanlığından istifa eden Sait Köse'ye verdi. Köse, zor bir seçim süreci yaşadıklarını belirterek, parti içi kısır çekişmelerin son bulmasını istedi. Köse, "Biz zorluğun insanlarıyız, zorluğu severiz. CHP'liler değişimi bilir, değişimi kabul eder. Sayın Akif Ekici, dostumuz, arkadaşımız yönetim kurulu arkadaşlarıyla beraber aldığı bayrağı biraz daha yukarı taşıyacağından hiç şüphemizin olmadığını belirtirim. Bizler ulu bir çınar olan CHP'nin neferleriyiz." dedi.

CHP GÜNEŞ OLMAYI ÖĞRENMELİ

'Değişimi bilmeyi ancak bu değişimi, birbirimizi kırmadan ayağımıza çelme takmadan el ele kol kola omuz omuza sevgiyle inşa etmemiz gerekir diyen Köse, "Bunu yaptığımız zaman dışarıda CHP'ye teveccühü artıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Önümüzde zor bir sınav vardı. Alnımızın akıyla geçirdiğimiz kanaantindeyim. Yeni yüzler CHP'ye gelmeye devam etmeli. CHP iddiaları, ilkeleri olan bir partidir. CHP'nin yıldızı parlıyor, güneş olmayı öğrenmesi lazım" diye konuştu.

CHP'YE İHTİYAÇ VAR

Akif Ekici, Köse'den sonra yeniden söz alarak, "Ülkenin içinde bulunduğu durumu hepimiz görüyoruz. CHP'ye en çok ihtiyaç olan bir dönemden geçiyoruz. Çok kısa bir süre önce seçim yapıldı. Öyle bir yapıyla karşı karşıyayız ki, ülkeyi diktatörlüğe götürmeyle karşı karşıyayız. Seçimlerin üzerinden bu kadar zaman geçti görevlendirmeyi yapmayan bir Cumhurbaşkanıyla karşı karşıyayız" dedi.

HEDEFİMİZ 250 BİN OY

CHP'yi Gaziantep'te birinci parti yapmak için yola çıktıklarını, bunda çok iddialı ve kararlı olduklarını söyleyen Ekici şunları söyledi:"Geçmişi bir tarafa bırakacağız. 193 bin olan oyumuz, 147 bine düştü. Tekrar toparlayacağız ve 250 bin oya çıkaracağız. Bunu hep birlikte başaracağız, el ele vererek bu işi yapacağız. Demokratik olmayan hiç bir tavrın içinde olmayacağız, olmasına da müsaade etmeyeceğiz. Biz 90 günlük süreç için bu görevi üstlendik" diye konuştu.

25 BİN ÜYEYE AYNI UZAKLIKTA VE YAKINLIKTAYIM

Mahallelerde delege tespitinin başlayacağını, delegelerin partinin temel taşları olduğunu dile getiren Ekici şunları dile getirdi: "Hiç bir kimseye, mahalleye sandık konmadan, mahallenin görüşü alınmadan delegelik yaptırmayacağım. Demokratik olmayan hiçbir tavrın içerisinde bu yönetim olmayacak, imza atmayacaktır. Demokratik davranmayanlara karşı da net tavrını koyacaktır. Eleştiriye açık bir yapıyız. Mutlak eleştiri olması gerekir. Ama eleştiri olarak partili ulu orta her yerde konuşmamalı. Sosyal medyada her yerde konuşmamalı. Partili parti disiplinini bilmeli. Burası CHP, herkes haddini bilmeli ve ona göre davranmalı. Bende dahil, ben il başkanı olarak haddimi bilmeli haddime göre davranmalıyım. Herkes hem partisine hem partilisine karşı görevini bilmeli, CHP içinde herkes birbirini sevmeli saymalı, kol kola girmeli, karşımızdaki acımasız rakibimize karşı bizde acımasız savaşımızı yapmalıyız. İç mücadeleyi bırakıyoruz, kongrelerde iç mücadelemizi yaparız. CHP'nin 25 bin üyesine aynı uzaklıkta ve aynı yakınlıktayız."

Ekici, CHP için koalisyonu engelliyor algısı yaratılmaya çalışıldığını, oysa CHP'nin bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için her türlü çabanın içinde bulunacağını belirtti.

EKİCİ, KÖSE'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Ekici, bayramlaşmanın bayramın ikinci günü saat 10'da il binasında yapılacağını açıklarken, kongrede aday olmayacağının da altını çizdi. Ekici, "90 gün için görev aldık. Mecburiyetten dolayı aldık. İstifalardan dolayı görev aldık. Genç dinamik, misyonu, vizyonu olan, partiyi kucaklayan bir ekibe görevi teslim edeceğiz" dedi. Ekici, Sait Köse'den görevi devralırken, yaptığı hizmetlerden dolayı da teşekkür etti. Meral KINACILAR