AK Parti Gaziantep milletvekilleri, mecliste basın toplantısı düzenleyerek Cumhurbaşkanı ve Gaziantep'e hakaret ettiğini ileri sürdürdükleri Akif Ekici'ye sert tepki gösterdi. AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, ile birlikte Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Abdülkadir Yüksel ve Canan Candemir Çelik'in hazır bulunduğu basın toplantısında, Ekici'nin halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanına yönelik sözlerini millete ve Gaziantep'e yapılmış hakaret saydıklarını ifade ettiler.

Mehmet Şimşek ve Şamil Tayyar'ın bulunmadığı basın toplantısında konuşan Gül, Ekici'nin söz aldığı GAP ve Kalkınma Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşmadığını söyleyerek "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve muhterem ailesine yönelik hakaretleri kendi hasta ruh halini yansıtmaktan öte bir anlam taşımamaktadır" dedi. Gül, CHP'li Ekici'nin bölgedeki yatırımlar hakkında söyleyecek sözü olmadığını savundu.

HASTA RUH HALİ

Gül, "Bunların ülkeyle, milletle hiçbir alakası yok. Akif Ekici, hasta ruh haliyle şuursuzca sarf ettiği sözlerden sonra TBMM İçtüzüğü gereğince geçici olarak Genel Kurul'dan çıkarmayla cezalandırılmıştır. Kendisini savunmamıştır. Genel Kurul'dan, milletimizden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür dilememiştir. Bu ayıp ona yeter. CHP Grubu tarafından Genel Kurul'dan kaçırılmıştır. Ekici'nin şov tutumunu Gaziantep ve Türkiye kamuoyu çok iyi bilmektedir. Bu tavrı hemşehrilerimizi ve ve gazi şehrimizi incitmiştir" diye konuştu.

KAVGA ETMEKTEN İBARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülke genelinde 21 milyon 871, Gaziantep'ten de 475 bin 535 oy aldığını hatırlatan Gül, Ekici'nin halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanına yönelik sözlerini millete ve Gaziantep'e yapılmış hakaret saydıklarını bildirdi. CHP'nin girdiği tüm seçimleri kaybettiğini, hakarete kalkıştıkları Cumhurbaşkanının halkın yüksek iradesiyle seçilmesini hala hazmedemediğini vurgulayan Gül, CHP'nin siyasi anlayışının milletin değerleri ve seçtikleriyle kavga etmekten ibaret olduğunun bir kez daha anlaşıldığını kaydetti.