CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Nizip 1 Çadırkenti’ndeki cinsel istismar skandalını Meclis gündemine taşıdı.

BAKANLIK KATILMADI

Nizip 1 Çadırkenti’nde vuku bulan cinsel istismar davasının duruşmalarına, çağrılara rağmen katılmadığını belirten Ekici, “Nizip 1 Çadırkenti'nde 30 çocuğun cinsel istismara uğradığı ancak ailelerin sığınmacı oldukları için korkmaları nedeniyle sadece 8'inin şikayette bulunduğu olayda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vakadan haberdar olmasına rağmen duruşmalara katılmamıştır. 17.09.2015 tarihinde Valilik, 31.12.2015 tarihinde ise mahkeme Bakanlığa cinsel istismar vakasıyla ilgili ihbar yazısı göndermiştir. 30.12.2015, 24.02.2016 ve 11.04.2016 tarihlerinde yapılan duruşmalara bakanlık katılmamıştır. Bakanlık cinsel istismarın basında geniş bir biçimde yer alması ve kamuoyunun tepkisi üzerine 12.05.2016’da duruşmalara katılma kararı almıştır” dedi. Çocuklar istismar edilirken bakanlığın ortadan kaybolmasının utanç verici olduğunun altını çizen Ekici “Ortada ne Bakan var ne Başbakan! Bu çocuklara bu istismarı reva görenler, bunun hesabını verecekler” ifadelerini kullandı.

CHP’li Ekici, konuyu Meclis gündemine de taşıyarak, Başbakan’dan şu sorulara cevap vermesini istedi:

- Nizip 1 Çadırkenti’nde gerçekleşen 30 erkek çocuğuna cinsel istismar olayında açılan bir idari soruşturma var mıdır? Var ise sonuçları nelerdir?

- Çadırkentte cinsel istismara uğrayan çocuklara ve ailelerine yönelik bugüne kadar verilen desteklerin türü ve mahiyeti nelerdir?

- Nizip 1 Çadırkenti’nde meydana gelen ve 8 çocuğun ailesinin şikâyette bulunmasıyla başlayan yargılama sürecine katılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yazılan yazı sayısı nedir? Bunların tarihleri nelerdir?

- Nizip 1 Çadırkenti’nde meydana gelen ve 8 çocuğun ailesinin şikâyette bulunmasıyla başlayan yargılama sürecinde bugüne kadar kaç duruşma yapılmıştır? Bu duruşmalardan kaçına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı katılmıştır?

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Nizip 1 Çadırkenti’nde yaşanan cinsel istismar olayının yargılama sürecine katılmak için verdiği dilekçenin tarihi nedir?

- Nizip 1 Çadırkenti’ndeki cinsel istismar vakasının medyada yer aldığı 11.05.2016 tarihine kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın konuya duyarsız kalmasının ve duruşmalara katılmamasının gerekçesi nedir?

- 23 Nisan’da mülteci kampını ziyaret etmek üzere ülkemize gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve beraberinde heyetin 10 binden fazla Suriyelinin yaşadığı Nizip 1 Çadırkenti yerine 4 bin kişilik Nizip 2 Konteynerkenti’ne götürülmesinin nedeni bahse konu cinsel istismar olayının ortaya çıkmasıyla ilgili çekinceler midir? Haber Merkezi