CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, canlı bomba ve patlayıcı düzenek yerleştirilmiş araçlarla gerçekleştirilen terör saldırılarına ilişkin güvenlik ve istihbarat zafiyeti konulu idari soruşturmalarının sonucunun açıklanmasını istedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, sivilleri hedef alan terör eylemlerinin hangileri için güvenlik ve istihbarat zafiyeti konulu idari soruşturma açıldığını ve bu soruşturmaların nasıl sonuçlandığını sordu. Ekici önergesinde, son 8 aylık süre zarfında, canlı bomba ve patlayıcı düzenek yerleştirilmiş araçlarla Suruç, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen 6 farklı terör saldırısında 220’den fazla sivil hayatını kaybettiğini anımsattı.

SONUÇLARI AÇIKLANSIN

Bu saldırıların akabinde bir yandan adli soruşturmalar başlatılırken, diğer yandan da bu saldırılardan bazıları için istihbarat ve güvenlik önlemleri konusunda zafiyet olup olmadığı, ilgili kamu görevlilerinin görevlerini yerine getirip getirmediği konularında idari soruşturmaların başlatıldığını kaydeden Ekici “Ancak bugüne dek kamuoyuna, bu soruşturmaların nasıl sonuçlandığına dair herhangi bir bilgi yansımamıştır” dedi. NECMETTİN GÖRGÜN