İl Emniyet Müdürlüğü ek ramazan tedbirleri alındı. 5 Temmuz tarihine kadar büyük camiler olmak üzere tüm camilerde kılınacak teravih namazlarında, halkın yoğun olarak bulundukları alışveriş merkezlerinde, havalimanı, otogar, köylü garajı, pazar yerleri ve umuma açık yerlerde ek tedbirleri aldı.

AVM'LER ÖN PLANDA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı resmi ve sivil tüm ekiplerimizce, Ramazan Ayı boyunca İftar, Teravih saatlerinde ana arterlerde, açık olan iş yerlerinde ve ekiplerimizin sorumluluk bölgelerinde bulunan camilerde ve AVM’ lerde özellikle gasp, hırsızlık, yankesicilik, kapkaç, otodan hırsızlık, şüpheli paket vb. başta olmak üzere her türlü olaylar hassasiyetle takip edilerek olaylara anında müdahale edilecek, tüm birimlerimiz kendileri açısından gerekli gördükleri her türlü ilave tedbirleri anında alacaklar.

UZMAN EKİPLER GÖREVDE

Görevli ekiplerimiz kendi sorumluluk bölgelerinde bulunan camiler, AVM’ ler, işyerleri vs. çevrelerinde şüpheli paket, şüpheli kişiler üzerinde duyarlı bulunarak halkın huzurunu bozacak olayları önlemek amacıyla yaya ve motorize devriye görevi yapacaklar, umuma açık ve hassas yerler ile eğlence yerleri ve civarlarını kontrol altında bulundurarak, şüphe arz eden eşyalar için görevli ekiplerimizce olay yerine Bomba İmha Uzmanı görevlilerimiz çağrılarak gerekli kontroller anında yapılacak.

TRAFİĞİN YOĞUN OLDUĞU CADDELER

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce, iftar öncesi halkın yoğun olduğu saatlerde Karagöz Caddesi–Elmacı Pazarı–Şehreküstü Bölgesi–Ordu Caddesi–Fevzi Çakmak Bulvarı-İnönü Caddesi-Başkarakol-Korutürk Caddesi ve Otogar bölgesinde sabit ve ring halinde ekip bulundurularak, yapılacak bir plan dâhilinde tüm ekiplerin bölgelerinde daha duyarlı bulunmaları sağlanacaktır. Ayrıca yoğunluk bulunan camilerde de teravih namazına gidiş ve dağılım saatlerinde gerekli trafik tedbirleri aldırılarak yolların trafiğe açık tutulması sağlanacak. HABER MERKEZİ