İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, inşaatı devam eden Şehir Hastanesi, Perilikaya ve Araban devlet hastanelerinin yanısıra, 25 Aralık Devlet hastanesine 300 yataklı ek bina, Çocuk hastanesine 300 yataklı ek bina proje çalışmasının devam ettiğini söyledi. Yazı, bunların yanısıra 350 yataklı Nizip devlet hastanesinin şuanda arsa işlemlerinin devam ettiğini, bu hallolduğunda bu hastanenin de proje ihalesinin yapılacağını belirtti.

PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İl Koordinasyon kurulu toplantısında sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Yazı şunları söyledi:"38 yatırımımız var. Bunlardan devam eden 3 tane yatırımımız var. Biri Şehir hastanesi, yüzde 25'i bitti. İkincisi Perilikaya Devlet Hastanesi bunun da yüzde 95'i tamamlandı. Araban Devlet hastanemizin ise yüzde 85'i bitti. 12 Ekimde 5 tane aile sağlığı merkezi, toplum sağlık merkezi ihalemizi yaptık. 23 adet yatırımımızın proje ihalesini yaptık. Ayrıca 25 Aralık Devlet hastanesine 300 yataklı ek bina proje çalışması devam ediyor. Çocuk hastanemizin ek bina 300 yataklı proje çalışması devam ediyor. 350 yataklı Nizip devlet hastanesinin şuanda arsa işlemleri hallolduğunda orasınında yine proje ihalesi yapılacak."

KIRMIZI KOD ALAMIYORUZ

Perilakaya devlet hastanesiyle Şehir hastanesinin kavşak çalışması ve bağlantı yollarıyla ilgili bakanlığın karayolları genel müdürlüğüyle bir protokolü olduğunu dile getiren Yazı, "İnşallah çalışmalar hızlı bir şekilde devam eder. Çünkü Perilikaya Hastanesi açılma aşamasına geldi. Çocuk Hastanesi ek binasıyla ilgilide bir sorun var. Burada imar çalışması yapıldı. İmar çalışmasında yol, aile sosyal politikalar müdürlüğümüzün arsasının içinden geçtiği için mahkeme sözkonusu. Hazine ve Şehitkamil belediyesi arasında bir problemden dolayı kırmızı kot alamıyoruz. Bu çözüldüğünde inşallah kırmızı kodla beraber orada proje çalışması hızlanacak. Yeniden imar tadilatı yapıp çözüyorlar" diye konuştu. Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ise bu problemin mahkemeye gidilmeden çözülmesi gerektiğini ifade etti. Meral KINACILAR